Máltaiak kenyéradománya

160 rászoruló marosvásárhelyinek vittek töltött káposztát az önkéntesek

Vásárhelyi Hírlap - - AKTUÁLIS -

Ruhagyűjtéssel, ajándékcsomagok osztásával, töltöttkáposzta-főzéssel, illetve szegény emberek megvendégelésével töltötték a decembert a Máltai Szeretetszolgálat marosvásárhelyi munkatársai.

Amarosvásárhelyi hajléktalan szállás és szociális otthon lakóinak, mintegy 160 személynek vittek töltött káposztát a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei – tájékoztatott Buksa Éva nyugalmazott tanárnő, aki elmondta, hogy a Szorgalom utcában lakó, nehéz anyagi körülmények között élő családoknak, egyedülálló kisnyugdíjasoknak is juttattak az ünnepi menüből. „Jó érzés volt látni, hogy rászorulók hálás tekintettel fogadják el a mi ajándékunkat, és örülnek, hogy az ünnepnapok kissé megszépülnek. Ez számunkra is öröm és ajándék, hogy segíthetünk” – fogalmazott a tanárnő, aki részt vett a töltöttkáposztafőzésben is. A Máltai Szeretetszolgálatban tevékenykedő asszonyok, zömében nyugdíjasok, két napon át készítették a töltelékeket, hagyományos recept szerint, füstölt csülökkel főzték és adagonként – két-két tölteléket számolva egy- egy személynek – dobozolva, ke- nyérrel, kaláccsal csomagolva szállították.

Az egyik marosvásárhelyi pékség jóvoltából került ki a kalács a hagyományos karácsonyi vacsora mellé, illetve kenyér is a rászorulóknak. „Segítőkész jóemberek mindig vannak, nemcsak vállalkozók, de egyszerű magánemberek is adakoznak, az üzletekbe kihelyezett aprópénz is nagy segítségünkre van, hogy könnyítsünk a szegény sorsú családok helyzetén” – magyarázta Buksa Éva, akitől azt is megtudtuk, hogy az ünnep alkalmából a Szent Imre-plébániatemplomban kis műsort követően adták át a kenyéradomá- nyokat a környéken lakó szegény családoknak, gyerekeknek. „A Máltai Szeretetszolgálat két célt szolgál: a hit védelmét és a rászorulók megsegítését, mindkettőt igyekszünk teljesíteni” – tette hozzá az önkéntes.

FOTÓ: TULIT JÁNOS

Kenyéradományt vettek át a rászoruló gyerekek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.