Februárban sem dolgoznak a reptér kifutópályáján?

Vásárhelyi Hírlap - - AKTUÁLIS - SIMON VIRÁG

Bár még nem született hivatalos válasz a Megyei Tanács részéről, előre láthatóan eleget tesznek a reptéren dolgozó cégek kérésének és megengedik, hogy meghosszabbítsák a munkálatok felfüggesztését.

Január 31-én, szerdán jár le az a határidő, amíg a Megyei Tanács jóváhagyta, hogy szüneteljenek a munkálatok a marosvásárhelyi repülőtéren. Mint beszámoltunk róla december 18-án a kifutópályája felújítását végző cégek, a PORR Construct Kft. és a Geiger Transilvania Kft. által alkotott társulás kérésére a Maros Megyei Tanács jóváhagyta a munkálatok felfüggesztését, mivel az alacsony hőmérséklet és a kedvezőtlen időjárási feltételek veszélyeztetik a munkálatok minőségét. A munkálatok felfüggesztése alatt a kivitelezőnek biztosítania kell a már elvégzett munkálatok konzerválását. Akkor a Megyei Tanács sajtóközleménye azt is megjegyezte, hogy felújítást az időjárás függvényében a határidő lejárta előtt is újrakezdheti a kivitelező, de arra is lehetősége van, hogy szükség esetén kérje a felfüggesztés meghosszabbítását. Ezt legké- sőbb öt nappal a határidő lejárta előtt teheti meg.

Mint Lukács Katalin, a Megyei Tanács sajtószóvivője tegnap érdeklődésünkre elmondta, a kivitelező csütörtökön kérte a határidő meghosszabbítását, s előre láthatóan ezt jóvá fogják hagyni neki. Mivel hivatalos válasz még nem született, a sajtószóvivő nem tudta megmondani, hogy meddig hosz- szabbítják meg a munkálatok felfüggesztését, de valószínűnek tartotta, hogy egész februárra szól majd ez a jóváhagyás.

A Ma r o s v á s á r h e l y i Transilvania Repülőtér kifutópályának teljes körű javítása októberben kezdődött el. A beruházás keretében felújítják a kifutópályát, a repülőtéri parkolókat, helyreállítják az összekötő utakat, a kiszolgáló utakat, felújítják a mozgási területeken található útburkolati jeleket, új esővíz-, szennyvízhálózatot és szennyvíztisztító rendszert építenek ki, felújítják a fényrendszert és az elektromos vezetékeket, illetve különböző földmunkálatokat végeznek el. A szerződés aláírásakor az illetékesek azt nyilatkozták, hogy munkálatok elvégzésére 108 nap áll a társulás rendelkezésére, ebből 10 nap az előkészületekre és 98 nap a konkrét munkálatokra, tehát az időjárási viszonyoktól függően január 9-én kellene befejezzék.

FOTÓ: HAÁZ VINCE

Bár januárban enyhe volt a tél, mégsem dolgoztak a munkagépek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.