„Kényes” hely Hargita megye

Vásárhelyi Hírlap - - AKTUÁLIS - GYERGYAI CSABA

Hargita megye nem „ atipikus”, hanem egy megye Romániában, amelyikben etnikumtól függetlenül román állampolgárok élnek – jelentette ki tegnap Csíkszeredában Dan Mihai Chirică rendőrparancsnok, a belügyminisztérium prefektusokkal való kapcsolattartásért felelős államtitkára.

Az Agerpres beszámolója szerint Dan Mihai Chirică tegnap Hargita megye prefektusi hivatala mérlegének bemutatásán vett részt. Ez alkalomból Jean-Adrian Andrei, Hargita megye prefektusa megköszönte azt a figyelmet, amellyel a belügyi tárca foglalkozik ezzel az „atipikus, kényes megyével”. „Ön azt állította, hogy ez egy atipikus megye. Nem az. Ez Románia egyik megyéje, mindannyian román állampolgárok vagyunk, magyar etnikumúak vagy más etnikumúak, de ne felejtsük, hogy román állampolgárok va- gyunk. Mindannyian vállvetve kell dolgoznunk ennek a megyének és országunknak, Romániának a fejlődése érdekében” – felelte a belügyminisztérium prefektusokkal való kapcsolattartásért felelős államtitkára Jean-Adrian Andrei kormánymegbízot t szavai hallatán.

A gyűlésen részt vevő Hargita megyei tanácselnök, Borboly Csaba arról tájékoztatta Dan Mihai Chirică rendőrparancsnokot, hogy jó a megyei önkormányzat együttműködése a prefektusi hivatallal. Ugyanakkor a belügyminisztérium államtitkárának támogatását kérte abban, hogy tegyék törvény által lehetővé a mezőgazdasági gépekkel való közlekedést a Hargita megyei közutakon, ugyanis a gazdáknak nehézséget okoz megközelíteni hegyvidéken levő mezőgazdasági területeiket.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.