Vazni lehet a városkapura, öt képzőművész alkotása közül választhatunk

Vásárhelyi Hírlap - - ÁLIS -

őművész jelentkezett a árhelyi városháza kiírászített városkapu tervet. második nekifutás, az ela jelentkezők rajzaival, nem volt elégedett a hikók szerdáig szavazhataluk legszebbnek, legalbnak tartott alkotásra. ároskapu ötlete Radu ormányzati képviselőtől hogy a Koronka felől a városba érkezőket, de a többi városhatárnál belépőket is egy megfelelő, a városra jellemző „kapu” fogadja. Az ötletét tanácsi határozatba foglalta, s ezt meg is szavazták.

A városháza kiírta a pályázatot, ám az elsőre nem érkezett be megfelelő minőségű alkotás. A második kiírásra beérkezettek már elnyerték a zsűri tetszését s lehe nak is, hogy szavazzanak arról, hogy melyiket látnák legszívesebben a város bejáratainál. Az az alkotó, akinek műve a legtöbb szavazatot kap, kétezer lejes díjban részesül. De a díj elnyerése nem feltétlenül jelenti azt, hogy a szakmai zsűri is azt választja.

A városháza honlapján megtekinthetők az alkotások és kis magyarázatok is arról hogymit ábrá ni vele az alkotójuk. Az egyes számot viselő leginkább az Eiffel toronyhoz hasonlít. A második a marosvásárhelyi várról ihletődött, annak körvonalait követi, de erre csak akkor lehet rájönni, ha elolvassuk a leírást és megtekintjük a mellékelt rajzokat. A hármas számot viselő alkotás a régi városháza tornyát formázza meg, s méreteiben ez a legnagyobb hiszen a szének körvonalai is ott vannak. A negyedik téglalap alakú, a tetején van a város címere, oldalán pedig egy főtéri városrészlet. A bemutatón utolsóként szerepel négy geometriai formából álló szerkezet együttese. Szavazni a www.tirgumures.ro oldalon lehet, s ott tanulmányozhatóak jobban a tervek is.

lehet választani, a végső döntés a zsűrié

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.