Éz sorsú romániai fiatalok jártak Ferenc pápánál

Vásárhelyi Hírlap - - PORTIKUS -

szék közzé tette anzélgetésnek a tartalyet Ferenc pápa idén a Vatikánban mintegy román fiatallal, akik Giussani lelkiségéhez asz–román ( FDP) tározottjai – számolt be Rádió. A nehéz sorsú en komoly kérdést tetápának, amely a szívüa.

Egy huszonéves fiatal azt kérdezte a pápától: Miért nem fogad el engem az anyukám? Árvaházba adott, és 21 évesen találtam meg újra, de nem jól bánt velem, ezért elmentem tőle. A szentatya elárulta, hogy a kérdés megríkatta, majd azt válaszolta: a hiba nem a felnőttekben van, hanem törékenységükben. Ez pedig a nyomorból, a sok társadalmi igazságtalanságból ered, amely eltiporja a kicsiket és a szegényeket. Hozzájárul még a lelki szegénység is, amely megkeményíti a szívet és odajuttat, hogy hihetetlennek tűnő módon egy anya elhagyja a gyerekét. „Az anyukád szeret téged, csak nem tudja, hogyan fejezze ki – fordult a fiatalhoz Ferenc pápa. – Nem tudja, hogyan, mert az élet kemény, igazságtalan. Megígérem, hogy imádkozni fogok, hogy egy nap kimutathassa neked ezt a szeretetet. Ne kételkedj, remélj!”

Fájdalmatokba Isten elhozza a gyógyulás ölelését

A pápa a gyenge, esendő felnőttekről beszél azoknak is, akik azt kérdezik, miért csak az egészséges gyerekeket szeretik, a beteg vagy problémás gyerekeket miért nem? „Nem kaptak segítséget, nem volt mellettük egy barát, aki erőt önthetett volna beléjük, hogy legyőzzék ezt a gyengeséget. Ne okold az életet, amiért esendő szülőket adott neked te nem mondj köszönetet Istennek, amiért segíthetsz szüleid gyengeségén” – válaszolta a pápa.

Isten azt akarja, hogy mindanynyian a mennyországba kerüljünk

Miért menjünk templomba, ha aztán onnan kijőve hibázunk, bűnöket követünk el, mint ahogy mi gyakran veszekszünk a barátainkkal? – kérdezte az egyik fiatal a pápát. „A templomban Isten elé helyezzük magunkat, úgy, ahogy vagyunk, szépítgetés nélkül. Amikor belépünk a templomba, mondjuk ezt: »Itt vagyok, Uram. Te szeretsz engem, és én bűnös vagyok. Könyörülj rajtunk.« Jézus azt mondja, ha így teszünk, bűneink megbocsáttatnak, és úgy mehetünk haza. Nem maradunk ugyanolyanok, »meg leszünk dolgozva«”. Isten dolgozik a szívünkön, szeretete lép önzésünk helyébe.

„Tavaly meghalt a barátom. Bejut a mennyországba? Mert egy ortodox pap azt mondta, hogy bűnösen halt meg.” Erre a kérdésre Ferenc pápa így válaszolt: Isten országba. Mindig úton van, hogy meglelje az eltévedt bárányt, nem ijed meg, amikor ránk talál, akkor sem, ha éppen nagyon gyengék vagyunk, beszennyez minket a bűn, ha minden és mindenki elhagyott minket. Ő átölel és megcsókol.”

Jézus családjában senki sincs egyedül

Végül a pápa megvigasztalja azt az édesanyát, aki egyedül érzi magát és nem tudja, jól tette-e, hogy nevelőszülőkhöz adta a gyermekét, bár gyakran találkoznak. „A nevelőszülőkhöz adás nehéz helyzetekben segíthet. Azt tanácsolom neked, hogy ne zárkózz be, keresd a keresztény közösség társaságát. Jézus eljött, hogy egy új családot hozzon létre, az ő családját, ahol senki sincs egyedül, mindannyian egymás testvérei vagyunk. Ugyanannak az égi Atyának és a Szűzanyának a gyermekei akit Jézus adott

i fiatalok fényképen is megörökítették a látogatást

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.