Vékony jég

Egy szélhámos biztosítási ügynök története

Vásárhelyi Hírlap - - MŰSOR - FORRÁS: PORT:HU

Mickey Prohaska, a kispályás biztosítási ügynök a nagy fogásról álmodozik, amely végre megadná neki a kezdőlökést ahhoz, hogy háta mögött hagyja a fagyos Wisconsint. Azonban Mickey ravasz terve egyik pillanatról a másikra összedől.

Mi ckey Prohaska eg y észak-amerikai kisvárosban jelentéktelen biztosítási ügynökként próbál boldogulni, tulajdonképpen egy antihős, aki csak a lehetőségre vár, hogy beindítsa saját vállalkozását, újra összejöjjön ex-feleségével és elmeneküljön a fagyos wisconsini időjárás elől. A munkában és a magánéletben is meglehetősen kisstílű figura. De az ügynök évek alatt megtanulta, hogy rezzenéstelen, magabiztos tekintettel és apró csalásokkal a maga malmára hajthatja a vizet és a lehető legügyesebben palizza be újabbnál újabb ügyfeleit. A sors azonban mindig utoléri a sikerre és pénzre áhítozó szélhámosokat, a nagybetűs ÉLET-ből pedig már megtanulhattuk, hogy mindig úszik egy nagyobb hal is a tengerben. Az alkalom úgy tűnik, el is érkezik, amikor kiderül, hogy egy magányos, öreg farmer tudta nélkül egy hihetetlenül értékes hegedűt birtokol, ám amikor megpróbálja kicsalni tőle, váratlanul előke- rül valaki, aki teljesen felborítja jól kigondolt tervét.

„Olyan nem létezik, hogy valakit túlbiztosítsunk” – vallja az ügynök, aki találkozik Bob Egannel, a látszólag lelkiismeretes, kedves figurával, aki Mickeyvel ellentétben igyekszik az ügyfélnek kedvező ajánlatot érvényesíteni. Ő találja meg Gorvy Hauert is, a kissé szenilis aggastyánt, aki egy eldugott kis házban él a város peremén. Együtt látogatják meg, de végül Mickey elhappolja Bob elől a lehetőséget és egyedül szerződik le az öreggel.

A 2011-es amerikai dráma ma este 10 órakor látható a Story4 tévécsatornán

Zsíros biztosításokat kötni és mielőbb jobb életet élni – ez a célja a főhősnek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.