Eresik Sánta Szabolcs helyettesítőjét

Atódik a bajnokság: következik a Temesvári Timba elleni hazai mérkőzés a Maros KK-nak

Vásárhelyi Hírlap - - T - HORVÁTH BÁLINT OTTÓ

a a Marosvásárhelyi Maros KK-t az együtapasztaltabb, helyi játékosa és csapatkapiSánta Szabolcs – ezt maga a kosárlabdázó te be vasárnap este közösségi oldalán.

zönöm szépen ezt a odálatos két évet a urkolóknak, az edzőkcsapattársaimnak. Egy olt, még talalkozunk. ajrá!” – írta Sánta Szamegelégelve a marosvásapat egyre nehezebb és n anyagi helyzetét, a tálett döntött. MegkereséMaros KK elnöke, Béres gerősítette a csapatkaaki egyes információk ești-re igazol – távozágjegyezte, más játékos elezte, hogy szintén eletve szeretnének minegtartani a bajnokság ra. A klubelnök hozzádzők már keresik Sánta őjét, azonban nem lesz lguk új játékost találni, kben a napokban zárul lási időszak.

Ráadásul az együttes húzóembereinek számító két svéd idegenlégiós, Jonathan Person és Dino Pita egyelőre nem tértek vissza a csapathoz. Béres Lóránt elmondása szerint őket is megtartanák, de elárulta, hogy ez nehéz lesz, ugyanis az utóbbi időben sérült Person nemrég nagyon jó ajánlatot kapott, így kérdéses a maradása. A közel egy hónapos bajnoki szünet után ezen a héten folytatódik a bajnokság alapszakasza, a 18. fordulóban a Maros KK csütörtökön 19 órától a Temesvári Timbát (amelytől alig egy hónappal ezelőtt idegenben kikapott) fogadja: a mérkőzésen esély van rá, hogy legalább Pita játszik, ellenkező esetben viszont a vásárhelyiek kevés esélylyel lépnek pályára.

Mindenesetre Béres Lóránt bizakodó, hogy megnyerhetik a ta- bellán mögöttük elhelyezkedő csapatok, így most a Timba elleni mérkőzést, hogy a végéig ne legyen gondjuk a kieséssel, továbbá úgy vélekedett, jelen állás szerint a rájátszásba jutásra is van mate- matikai esélyük, de ez attól függ, hogy milyen kerettel folytatják az idény hátralevő részét. A Maros KK elnökét a klub és az Azomureș vegyipari kombinát közötti lehetséges együttműködésről is kér- deztük, és közölte, hogy eddig csak elsődleges beszélgetések voltak, előrehaladás az ügyben viszont nincs.

FOTÓ: HAÁZ VINCE

Sánta Szabolcs utoljára a Iași elleni itthon megnyert meccsen játszott a Maros KK színeiben

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.