Ondási hullám az ellenzéki pártokban a kudarc miatt

Vásárhelyi Hírlap - - ÁLIS -

nzéki pártok körében i hullámot generáltak s eredményei. ábor sajtótájékoztatóntette: lemond a Jobi tisztségéről. A pártniszterelnök-jelölt elFidesz–KDNP válaszlmét, jelezve: a Jobbik rmányváltás volt, de ez eljesült.

P és az Együtt elnökenyújtotta lemondását. elnöke, Molnár Gyu: tudomásul veszik a akaratot és felelősk magukat a kialakult A pártelnök elmond széddel folytatja a változás szövetségét, készülnek az európai parlamenti és az önkormányzati választásra. Gratulált a győztesnek.

Karácsony Gergely, az MSZP– Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje úgy értékelt: alapjairól újjá kell építeni a magyar baloldalt. Kijelentette: nyilvánvaló, hogy az eredmény messze elmarad attól, amiben hittek és dolgoztak.

Az Együtt elnöke, Juhász Péter azt mondta: tudomásul veszik a választás eredményét, az Együtt elnöksége lemond. Szigetvári Viktor a párt miniszter kampányt az Együtt elvesztette, sikertelen volt az a stratégia, amire felépítették a saját listás kampányukat.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke szerint a vasárnapi választáson a „polgári, európai, nyitott Magyarország szenvedett vereséget”. Gyurcsány Ferenc az ellenzék összteljesítményére vonatkozó kérdésre azt mondta, még pár órája is azt gondolta volna, hogy a Fidesznek a legrosszabb esetben sem lehet több mandátuma 110–115-nél. Hozzátette: azt el sem tudta volna képzelni, hogy a kormánypárt növeli a listás

Az LMP miniszterelnök-jelöltje úgy kommentált: a kormányváltás nem sikerült, „ez azonban nem jelenti azt, hogy feladjuk a küzdelmet”. Szél Bernadett szerint pártjának nem a programján kell változtatnia, hanem azon, ahogyan közvetítik azt a választók felé. Hadházy Ákos társelnök a tájékoztatón bejelentette lemondását a társelnöki posztról.

A Momentum Mozgalom elnöke, Fekete-Győr András úgy fogalmazott: „Fáj, ami történt, és nem tudunk gratulálni a Fidesznek, nem tudunk gratulálni Orbán Viktornak.” „Nehogy elhigygyétek hogy ez a rendszer fel ta Fekete-Győr András, hozzátéve: ezt nem hagyják majd.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt ( MKKP) várakozásainak megfelelő a párt által az országgyűlési választáson elért 1,6 százalékot meghaladó listás eredmény, ezért sikeresnek tartják a kampányukat – közölte az eredményeket értékelve a párt elnöke az MTI-vel. Kovács Gergely szerint a jövőre vonatkozó legfontosabb céljuk egy médiabirodalom kialakítása, a megyei napilapok felvásárlásával és tartalmuk egységesítésével, ugyanis jelenleg nagyon eltérnek egymástól ezek az újságok ami összeza

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.