Viva (Romania)

Despre ipocrizie şi alte nimicuri

-

Că românul se pricepe la toate știm deja, dar, de când avem acces nelimitat la rețelele de socializar­e, am descoperit că suntem campioni olimpici la încă un „sport“: datul cu părerea. Am căpătat puterea de a ne exprima propria opinie cu multă vărsare de sânge, în urmă cu aproape trei decenii, însă ce ne facem când datul cu părerea se transformă în aruncat cu noroi?!

Eram plecată în vacanță și îmi propusesem să stau departe și de Facebook, însă degetele m-au purtat de multe ori către funcția Cellular Data, fiind curioasă de ce se mai întâmplă prin țară. Și, ce să vezi? Vuia internetul că publicația DoR (Decât o Revistă) a făcut un interviu de 30 de pagini cu Selly. Cine este Selly? Cel mai urmărit vlogger din România, care nu împlinise 18 ani la vremea respectivă și care are 20 de milioane de abonați, pe contul lui de YouTube. Adică deține cel mai urmărit cont de YouTube din România și toți copiii îl consideră un idol. Nu mai trec două săptămâni și, ce să vezi? Un alt scandal! Manele pe scena Galei Gopo! Și povestea se repetă: sute de comentarii pe rețelele de socializar­e, cu „Doamne ferește!“și „Doamne păzește!“la înaintare, în care organizato­rii erau tăvăliți și terfeliți că au îndrăznit să aducă aceste ritmuri pe scena unui eveniment cultural de tradiție. Eu nu spun că trebuie să ne placă maneaua, fiecare cu gusturile lui, iar gusturile nu se discută. Dar stau și mă întreb câți dintre cei care au aruncat cu noroi, după Premiile Gopo, au mișcat discret din picior, la o petrecere, atunci când au auzit un ritm de manea, din boxe.

Ce am vrut să subliniez? Vlogging-ul și manelele sunt fenomene naționale, pe care nu le putem ignora. În caz că nu știți, Dani Mocanu va susține un concert la Sala

Palatului (cu bilete), în curând...

Iar maneaua nu este doar muzică, este și atitudine.

Să aveți o primăvară așa cum vă doriți!

Redactor-șef Dana Enache

 ??  ?? Formația Kana Jambe pe scena Teatrului Național București, în cadrul Galei Premiilor Gopo 2019
Formația Kana Jambe pe scena Teatrului Național București, în cadrul Galei Premiilor Gopo 2019
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania