Viva (Romania)

BEVERLY HILLS 90210, atunci și acum...

În anii ’90, faimosul serial a fost mai mult decât un fenomen, a fost o mișcare culturală care a influențat generații. Puțini sunt tinerii de acum 25 de ani care să nu știe cine au fost Brandon, Brenda, Donna și Dylan. Din păcate, speranța de a vedea tot

- OANA ENACHE Foto: HEPTA, NORTHFOTO

AAnii ’90. Tineri fără inhibiții, haine de brand, mașini decapotabi­le, picanterii, sexualitat­e explicită = formula de succes. Pe scurt, „Beverly Hills 90210“. Era imposibil să nu-l iubești pe fermecător­ul Dylan, cu alura lui de „rebel fără cauză“, sau pe „băiatul bun“, Brandon, ori să nu-ți dorești să arăți și să te îmbraci ca Brenda și să ai măcar puțin din sex-appealul lui Kelly ori din inteligenț­a Andreei. Iată ce fac azi, la aproape 25 de ani distanță, actorii îndrăgitul­ui serial!

JASON PRIESTLEY (BRANDON WALSH)

Chiar dacă va fi cunoscut întotdeaun­a mai degrabă pe numele său din serial, actorul canadian Jason Priestley (49) a avut o carieră de succes, după încheierea „Beverly Hills 90210“. A regizat câteva filme, în ultimii ani stând mai mult în spatele camerei, printre care și „Private Eyes“, a apărut în multe filme și show-uri TV și a avut rolul principal în serialul „Call me Fitz“. Este căsătorit cu Naomi Lowde, din 2005, și are doi copii.

SHANNEN DOHERTY (BRENDA WALSH)

„Geamăna“lui Brandon a fost, se pare, „the evil twin“, pentru că, din cauza neînțelege­rilor cu producător­ii, a părăsit serialul cu scandal, după patru sezoane. Între anii 1998 și 2001, a jucat în serialul „Charmed“, iar din 2008 până în 2010 și-a reluat rolul în „Beverly Hills 90210“. Din nefericire, Shannen Doherty (47) a fost diagnostic­ată cu cancer la sân în 2015, iar de atunci se luptă cu teribila afecțiune. La ceva timp după operație, boala s-a extins la ganglionii limfatici... Cancerul a intrat în remisie abia după doi ani de ședințe de chimiotera­pie și radioterap­ie, iar actrița încă mai speră că ea și soțul ei, fotograful Kurt Ishwarienk­o, vor deveni părinți, prin intermediu­l unei mame-surogat sau prin adopție.

JENNIE GARTH (KELLY TAYLOR)

Jennie (46) s-a întors în lumea televiziun­ii în 2002, fiind starul sitcomului „What I Like About You“, pentru patru sezoane. Din 2008 până în 2010, s-a reîntors în serialul Beverly Hills 90210, iar apoi a avut propriile ei reality show-uri: „Jennie Garth: A Little Bit Country“și „The Jennie Garth Project“. Actrița a participat și la „Dancing With The Stars“, unde a ajuns până în semifinală. Jennie s-a căsătorit de trei ori (a divorțat tot de atâtea ori) și are trei fiice cu actorul Peter Facinelli.

TORI SPELLING (DONNA MARTIN)

Fiica producător­ului serialului, Tori Spelling (45), a continuat să facă filme și să lucreze în televiziun­e și după ce s-a încheiat „Beverly Hills 90210“. Actrița a jucat într-o mulțime de filme Halmark și în sitcomul „Notorious“, produs după viața ei. Mai mult, scandaluri­le cu mama ei, Candy, și problemele cu soțul

ei, Dean McDermott, au avut mare succes la public. Actrița, mamă a cinci copii, a scris și șase cărți și a jucat alături de Dean în câteva reality show-uri. De asemenea, și-a reluat rolul în 2009, când s-a relansat „Beverly Hills 90210“.

IAN ZIERING (STEVE SANDERS)

Simpaticul Steve a devenit și mai faimos datorită francizei „Sharkando“, dar nu numai... Ian Ziering este și dansator Chippendal­es din 2013, iar la 54 de ani încă face furori pe scenă. Actorul a fost căsătorit timp de cinci ani cu modelul Playboy Nikki Schlier, iar în 2010 s-a căsătorit cu Erin Ludwig, care i-a dăruit două fiice.

BRIAN AUSTIN GREEN (DAVID SILVER)

Brian Austin Green (45) a fost unul dintre cele mai simpatizat­e personaje din serial – tocilarul devenit... macho man. A continuat să joace în filme, apărând în „Desperate Housewives“, „Anger Management“și „Smallville“. Actorul a devenit invidiat cu adevărat abia când s-a căsătorit cu colega lui super sexy Meghan Fox, care i-a dăruit trei fii. Actorul mai are un fiu de 16 ani cu actrița Vanessa Marcil (Gina Kincaid, în „Beverly Hills 90210“).

GABRIELLE CARTERIS (ANDREA ZUCCKERMAN)

Gabrielle Carteris (58) sau „smarty pants“și-a extins rolul și în afara serialului, actrița devenind vicepreșed­inte al asociației SAG-AFTRA (sindicatul actorilor) și mai apoi președinte. După serial, Gabrielle a jucat în nenumărate show-uri TV, în filme, dar și-a împrumutat vocea și pentru jocuri video. Este căsătorită din 1992 și are două fiice.

R.I.P., LUKE PERRY! (DYLAN MCKEY)

Milioane de fani din lumea întreagă deplâng decesul lui Luke Perry, care a frânt multe inimi cu personajul său Dylan McKay. La doar 52 de ani, acesta s-a stins în spital, în urma unui accident vascular, alături de cei doi copii, de fosta soție și de logodnică. Actorul se afla pe platourile de filmare ale producției „Riverdale“în momentul când s-a produs AVC-ul. Imediat după tragedie, Shannen Doherty spunea: „Am vorbit cu Dylan al meu și după atacul cerebral. Nu pot să cred că Luke nu mai e!“. La scurt timp, producător­ii serialului au anunțat că actorii se vor reuni pentru încă o serie de șase episoade... Fără Dylan, din nefericire. ■

 ??  ??
 ??  ?? 27 iulie 2016 – Jason Priestley și soția lui, Naomi Lowde-Priestley, alături de mezinul familiei, Dashiell
27 iulie 2016 – Jason Priestley și soția lui, Naomi Lowde-Priestley, alături de mezinul familiei, Dashiell
 ??  ?? Jennie Garth alături de al treilea soț, David Abrams și de cea mai mică fiică a ei, Fiona Eve în 2017
Jennie Garth alături de al treilea soț, David Abrams și de cea mai mică fiică a ei, Fiona Eve în 2017
 ??  ?? Tori Spelling și soțul ei, Dean McDermott, în 2019
Tori Spelling și soțul ei, Dean McDermott, în 2019
 ??  ?? Ian Ziering, împreună cu soția lui, Erin Kristine Ludwig, și cu fiicele lor, Mia Loren și Penna Mae, în 2018
Ian Ziering, împreună cu soția lui, Erin Kristine Ludwig, și cu fiicele lor, Mia Loren și Penna Mae, în 2018
 ??  ?? Shannen Doherty, în 2015
Shannen Doherty, în 2015
 ??  ?? Luke Perry și logodnica lui, Wendy Madison Bauer, în 2017 Luke Perry și fosta lui soție, Rachel Minnie Sharp, în 1995
Luke Perry și logodnica lui, Wendy Madison Bauer, în 2017 Luke Perry și fosta lui soție, Rachel Minnie Sharp, în 1995
 ??  ?? Megan Fox și Brian Austin Green, alături de băieții lor, în 2017
Megan Fox și Brian Austin Green, alături de băieții lor, în 2017
 ??  ?? Gabrielle Carteris și soțul ei, Charles Isaacs, în 2019
Gabrielle Carteris și soțul ei, Charles Isaacs, în 2019

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania