Viva (Romania)

ROMA sau, altfel spus, cum să trăiești în „dolce far niente“

Din postura sa de turist pasionat, bon viveur și fin cunoscător al tradiției gastronomi­ce, Liviu Popescu ne propune în fiecare ediție o destinație de vacanță.

- Foto SHUTTERSTO­CK, ARHIVA PERSONALĂ

Mi-am dat seama destul de târziu că vă povestesc de fiecare dată cu atâta bucurie despre Italia, o țară fascinant de frumoasă, din punctul meu de vedere, dar nu v-am spus nimic despre capitala ei, Roma. Un loc în care am fost de nenumărate ori și de care nu mă pot sătura. Spun cu mâna pe inimă că este cel mai potrivit oraș de city-break, cu o climă foarte bună în orice anotimp și, mai mult de atât, aproape de România. Am deprins câteva obiceiuri când revin aici, sunt locuri pe care le văd de fiecare dată și pe care vi le voi dezvălui în acest articol. Roma e un oraș care mă întoarce în timp, plin de eleganță și de mister. Îmi doresc să mă plimb neîncetat pe străzi și să mă pierd în povestea acestui oraș. Roma e încărcată de istorie, e conservată incredibil, are un farmec aparte și îmi dă o stare de bine, mă introduce într-o

atmosferă fantastică. Oamenii de aici sunt primitori și calzi, se aseamănă cu noi, românii, le place să socializez­e și să se bucure de viață în stilul „dolce far niente“, la o terasă, cu mâncare bună și un pahar cu vin.

Vă spuneam despre obiceiuril­e mele, de la care nu mă abat de câte ori mă întorc în Roma. Mă opresc inevitabil la Vatican, locul care emană o energie aparte și pe care aleg să îl vizitez cu aceeași plăcere, de fiecare dată. Vă recomand, mai ales dacă mergeți pentru prima oară în capitala Italiei, dar chiar și dacă ați mai fost, să vă luați un ghid. Deși e mai costisitor, efortul merită, vă garantez! Sunt mult prea multe lucruri frumoase despre care trebuie să aflați, povești neștiute sau locuri interesant­e, pe lângă care e foarte posibil să treceți și să nu le vedeți fără un ghid.

La Vatican, mă bucur să revăd de fieca

 ??  ?? Bazilica Sf. Petru din Vatican și Podul St. Angelo peste Râul Tibru
Bazilica Sf. Petru din Vatican și Podul St. Angelo peste Râul Tibru
 ??  ?? Panteonul
Panteonul
 ??  ?? Liviu Popescu
Liviu Popescu

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania