Viva (Romania)

Mihai Ghiță

În spatele celui care prezintă reportaje dure, la emisiunea „Asta-i România“(Kanal D), se ascunde un bărbat sensibil, recunoscăt­or, împăcat cu tot ceea ce a făcut până acum. Vă invităm să-l cunoașteți mai bine pe Mihai Ghiță!

- DANA ENACHE Foto PR Alte răspunsuri ale vedetelor pe viva.ro

1

Care e cea mai mare teamă a ta? Am teamă de eșec. Este teama zilei de mâine; asta îți creează foarte multe alte anxietăți. Dacă ai putea să îți prevezi viața pe 10 ani și să îți dai seama că va fi OK, ar fi mai bine.

Care este cel mai valoros lucru pe care îl ai (din punct de vedere financiar)? Pisica mea. (râde)

Care este ideea ta despre fericire? Mă fericea foarte tare ceea ce făceam. Acum am devenit un „moșulică“. Am prieteni foarte buni care nu mă lasă să cad, și asta mă face atât de fericit.

În ce ai vrea să te reîncarnez­i, dacă acest lucru ar fi posibil?

Cred că aș vrea să fiu o floare, îmi plac foarte mult florile. Dar nu cred în reîncarnar­e; cine crede ar trebui să se focuseze pe viața de acum.

Ce personaj istoric îți place?

O stimez pe Regina Maria, pentru că ea a fost inima românilor, ea a fost femeia care a reușit ce nu au putut bărbații vremurilor să facă.

Care este ocupația ta favorită? Mi-ar plăcea să fac lucruri pe care nu am apucat să le fac în ultimii 10 ani. Să mă plimb ca nebunul prin toată lumea. Să îmi pice o valiză cu bani în cap. Unde ți-ar plăcea să trăiești?

Îmi place unde trăiesc, m-am tot mutat, am trăit și în alte țări. Nu m-aș vedea în altă parte.

Ce detești la alții?

Urăsc ipocrizia și provincial­ismul. Mai, dacă îți place să asculți manele, spune-o! Nu-mi plac cei care nu pot spune cu adevărat ceea ce cred.

Dacă ai putea să-ți schimbi un atribut fizic, care ar fi acela?

2 3 4 5 6 7 8 9

Am învățat să mă accept; am fost slab, am fost gras. Nu te simți bine în corpul tău, învață că personalit­atea este mai importantă!

Care este cel mai mare regret pe care îl ai?

Am foarte multe regrete. Cea mai mare întrebare a vieții mele e legată de momentul în care m-am mutat la Londra; aveam 19 ani. Mă întreb unde m-ar fi purtat viața dacă rezistam mai mult acolo. Ce admiri cel mai mult la o femeie? Admir tocmai puterea, mi se par mai puternice decât bărbații. Ce admir la mama și la bunica mea este faptul că reușesc să se sacrifice.

Ce admiri cel mai mult la un bărbat?

La unii admir tenacitate­a de a avea grijă să fie capul familiei. Mie, dacă îmi pică un bec în casă, mă uit pe Internet, ca să remediez problema. Dacă mi se sparge o țeavă de apă, mă uit ca la Fontana di Trevi. Când și unde te-ai simțit cel mai fericit?

Acum sunt fericit, foarte împlinit. Sunt atât de fericit în redacția Știrilor Kanal D, în care îmi duc viața zi de zi, pentru că am făcut multe lucruri frumoase. Sunt fericit și acasă.

Care este personajul de ficțiune pe care îl îndrăgești?

Am fost foarte impresiona­t de Ion (n.r. personajul din romanul lui Liviu Rebreanu), toată copilăria. Mi s-a părut că e genul de om care își dorește să facă ceva în viață.

10 11 12 13 14 15 16

Cu ce talent natural ai vrea să fii înzestrat?

Mi-ar plăcea să știu să cânt.

Care este mottoul tău?

Mi se pare lipsă de personalit­ate să urmez o vorbă mare spusă de un om mare. Mottoul meu este promisiune­a mea față de mine să nu ajung vreodată să mă dezamăgesc. Pentru ce greșeală ai cea mai mare toleranță?

Pentru prostie. Accept oamenii proști, nu și pe aceia care sunt proști, dar se cred deștepți.

Ce ți se pare a fi culmea durerii? Cea mai groaznică durere pe care o văd zilnic este ca un părinte să își îngroape copilul.

Care este principalu­l tău defect?

Sunt construit din defecte. Dacă stai să te analizezi, ai defecte de la naștere până în ultima zi de viață. Pe cine admiri din viața reală? O admir pe mama, pentru că, orice am păți noi, ea ar fi în stare să își taie și o mână ca să fim bine. O admir pe Teo Trandafir; e un om care a trecut pe lângă moarte și s-a schimbat, rămânând puternică. O admir pe Andreea Mantea. Toată lumea o vede ca pe o tipă cu gene false, dar cine a stat de vorba cu ea a descoperit o femeie puternică, luptătoare. Pe cine disprețuie­ști dintre contempora­ni?

Pe oamenii care mă fac pe mine să trăiesc atât de înapoiat. Urăsc oamenii care ne-au lăsat atât de înapoiați și care ne blesteamă zilnic.

Ce I-ai spune lui Dumnezeu dacă L-ai întâlni?

Cred că, dacă te întâlnești cu Dumnezeu, ar trebui să îl lași pe El să vorbească. Stai cuminte acolo, iei poziția cu capul plecat și asculți ce spune. Ce să Îl mai întrebi? Păi nu știe El ce ai făcut tu toată viața? Cum ai vrea să mori?

Nu este greu să mori, greu e să rămâi în urmă. Vreau să mor împăcat și să nu îi las pe cei din urmă să sufere. Să nu mor tânăr, că ar fi așa o durere îngrozitoa­re pentru ai mei.

Care este starea ta de spirit actuală?

Învăț să mă reinventez. După 30 de ani, se schimbă foarte multe lucruri. Mă gândesc zilnic dacă sunt unde trebuie, dacă am făcut suficient, deși știu că am făcut, dar e loc de mai bine în fiecare zi. ■

20 21 22 23 24 17 19 18

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania