Viva (Romania)

Despre DEFECTE și FORME perfecte

Un exemplu de echilibru, Carmen Brumă spune ce trebuie și face ce trebuie. Cum ar fi faptul că a lansat un nou program de dietă și sport, dedicat femeilor care vor să arate bine la plajă. Vedeta ne-a dezvăluit, însă, și partea nevăzută a personalit­ății sa

- OANA POPOIAG Foto: MARIUS BĂRĂGAN

CCarmen, tu ai un regim alimentar și un stil de viață de neconceput pentru mulți dintre noi. Dar ce reguli alimentare ale tale ne-ar uimi/șoca de-a dreptul pe noi, oamenii „normali“?

Ce fac eu sunt lucruri normale, banale, obișnuite. Ce poate să li se pară unora „uimitor“este constanța, disciplina. Dar și asta se educă, se antrenează, se dobândește. Important este să-ți dorești

suficient de mult și să înveți să te păstrezi motivat. E un proces de autocunoaș­tere și dezvoltare personală, în fond.

Ești atât de cumpătată, încât am nevoie să aflu că pierzi și tu controlul. Ce viciu ai sau cu ce obicei nesănătos te lupți?

Am slăbiciuni­le mele, nu sunt un robot și nici „regina cumpătării și echilibrul­ui“. Îmi plac mult dulciurile, dar am încetat să mă lupt cu acest „viciu“. Mi se pare că e o luptă fără sens, de vreme ce eu le iubesc pe ele și ele pe mine. Mi se pare mai eficient să facem pace și să avem o relație deschisă pe termen lung, cu reguli foarte clar stabilite, cum ar fi să ne vedem o dată pe săptămână, în rest fiecare își vede de treaba lui.

Consumi alcool? Sau conține prea multe calorii?

Nu sunt un fan, dar îmi place să beau din când în când un pahar de vin roșu sec dacă sunt într-un anumit context. Nu beau niciodată când sunt singură.

Care e scopul noului tău program de slăbit, cum le va ajuta pe femei?

Scopul noului meu program este să le dea femeilor ceea ce-și doresc atunci când vine vara: o supersilue­tă de plajă! Din acest motiv am numit acest nou program de slăbit exact așa, SuperSilue­ta de Plajă! M-am străduit să le ofer celor interesați soluția ideala, rapidă, sănătoasă și accesibilă pentru a obține silueta mult visată. Acest program, care cuprinde 4 săptămâni de dietă și 5 antrenamen­te săptămânal­e pentru acasă, te pune rapid într-o formă fizică bună, astfel încât să fii mândră de corpul tău atunci când mergi la plajă sau în orice altă împrejurar­e din viața ta în care vrei să arăți „trăsnet“. Nu pierzi ore întregi la sală, nu arunci banii pe fereastră și nu-ți dai programul zilnic peste cap. Tot ce trebuie să faci este să mănânci cele 3 mese zilnice din program și să-ți găsești 20 de minute pentru exercițiil­e pe care ți le arăt eu. Am constatat de-a lungul timpului că femeile, atunci când se apropie vara, simt nevoia de o pregătire specială a corpului. Multe dintre ele sunt de-a dreptul „speriate“atunci când se gândesc că trebuie să se dezbrace în costum de baie, pentru că au acumulat niște kilograme iarna sau de sărbători și nu sunt mulțumite de aspectul lor fizic. Programul SuperSilue­ta de Plajă poate fi achizițion­at de pe site-ul meu www.carmen-bruma.ro.

La finalul programulu­i, se presupune că esti pregătită pentru vară și costumul de baie. Din ce vezi pe plajele din România, câtă lume are nevoie de acest program?

Ritmul nostru de viață este unul alert, iar mâncarea a devenit refugiu, viciu, alinare, calmant, și asta nu e normal. Mâncăm din multe alte motive decât senzația de foame. Mâncăm pentru că suntem supărați, plictisiți, furioși, bucuroși, stresați etc. Nu suntem atenți la senzația de foame și nu mai știm să o identifică­m, nu avem o disciplină alimentară, iar asta se vede pe corpurile noastre și în felul în care ne simțim. Iar când vine vorba despre vină, întotdeaun­a e altcineva, dar nu noi, singurii responsabi­li de corpul nostru. Programele mele te învață cum trebuie să mănânci și să te miști astfel încât să slăbești și să-ți menții greutatea pe termen lung.

Majoritate­a femeilor din România au griji, copii, probleme financiare poate. Cum convingi o femeie muncită „să-i ardă“de sport?

În teorie e mai simplu decât în practică, dar un argument important este faptul că antrenamen­tele din programul lansat acum au doar 20 de minute, îți lucrează tot corpul și pot fi făcute oriunde, pentru că nu ai nevoie de mult spațiu și nici de echipament­e suplimenta­re. Din experiența mea, „femeia muncită“va fi convinsă în momentul în care va constata că are mai multă energie atunci când face sport, că se simte mai bine, că arată mai bine, iar asta cu 20 de minute pe zi și un program alimentar echilibrat pe care le primești pe mail.

Prețul programelo­r tale nu este unul piperat...

Eu mi-am dorit din start să fac programe de slăbit pentru oamenii care nu-și permit financiar sau nu au timp să meargă periodic la un nutriționi­st, la sală, sau să aibă un antrenor personal, adică o categorie foarte largă de public. Mi s-a părut că lor nu li se adresa nimeni și cumva s-a conturat percepția că doar dacă ai anumite resurse financiare îți permiți să arăți bine și să ai un corp lucrat. În realitate, îți trebuie doar voință și un plan bun! Eu vin cu un plan bun și ieftin.

Pe ce îți place să cheltuieșt­i banii când vine vorba despre cochetării?

Pe echipament­e de sport, ceasuri, parfumuri, blugi pe care nu-i port (râde). Mi-am propus să investesc mai mult în experiențe și amintiri, dar nu-mi iese deocamdată.

Ai declarat la un un moment dat: „Nu cred că oamenii sunt făcuţi să fie monogami“. Dezvoltă puțin ideea, mi-a atras atenția.

Cred în continuare lucrul ăsta, care e un subiect de studiu în multe cercetări. Omul nu e o specie monogamă. Sunt excepții, evident, dar cred că e mai înțelept să te obișnuieșt­i cu ideea, ca să nu suferi mai mult decât e cazul.

Cat de categorică ești când vine vorba despre infidelita­te? Ai ierta așa ceva dacă ai afla?

În primul rând, aș face tot posibilul să nu aflu și mai înainte de asta nu mi-aș face iluzii. Dacă nu ai așteptări, nu ai deziluzii. E drept că și pentru asta îți trebuie „antrenamen­t“. O să mă gândesc la un program. (râde) Pentru mine, există lucruri care contează mai mult într-o relație decât fidelitate­a, cum ar fi: să simți că te poți baza oricând pe cel de lângă tine, să poți face echipă cu el, să fie capabil să-ți suporte atât eșecul, cât și succesul, să știe când nu îți e bine chiar dacă nu-i spui, să aveți lucruri în comun.

Știu că atât tu, cât și Mircea sunteți doi părinți grijulii, ca să nu zic panicați. Ce temeri mai aveți cu Vlăduț în această perioadă?

Ne-am mai călit și noi, nu mai suntem ca la început… După vârsta de trei ani, când l-am dus la grădiniță, nu am avut încotro. Înainte, dacă îi curgea un pic nasul, nu dormeam toată noaptea, acum nu

ne mai panicăm așa de ușor. Mă sperie în continuare gândul de a pleca de acasă fără el, de teamă ca el să nu se îmbolnăvea­scă în absența mea. Și îmi e teamă de momentul în care va începe școala…

Vlăduț înțelege la 5 ani ceva din pasiunea ta pentru sport?

Înțelege perfect totul. Îți explică foarte sfătos cum mami face programul „SuperSilue­ta de Plajă“ca să le învețe și pe celelalte mămici să facă gimnastică și să fie „subțirele“. E concluzia lui personală. Eu am lucrat zilnic la antrenamen­tele din program 2-3 luni de zile, iar el a fost lângă mine. De multe ori își punea și el salteluța lângă mine și mă imita. Și mă bazez pe faptul că va face exact ce vede acasă.

Luna asta, Vlăduț împlinește cinci ani. Cu ce vă surprinde și vă bucură la vârsta asta?

Cu tot felul de întrebari-încuietoar­e, gen: „Ce înseamnă așa și așa?“, „Dar cerul de ce e cer?“, „De ce nu zboară furnica, dacă e insectă?“E destul de greu să le țin evidența și mi-am propus să le notez, pentru că sunt foarte multe, foarte dese și le uit.

Zi sincer, ce glume faceți acasă tu și Mircea pe seama faptului că presa vă întreabă când vă căsătoriți?

Sincer, niciuna. Până și cei din presă au obosit, cred, să ne întrebe asta... Iar dacă încercai să pui întrebarea pe ocolite, să știi că răspunsul e același (râde). Pe noi nu ne-a preocupat și nu ne preocupă subiectul. Îmbrac rochia de mireasă ori de câte ori am ocazia în diverse pictoriale sau prezentări de modă, dar nu mă gândesc să ajung în fața altarului.

La emisiunea lui, Mircea Badea nu se ferește să critice condiția fizică a unor domnișoare din showbiz. Ți s-a întâmplat să îți „bată obrazul“ție respective­le femei pe seama observații­lor lui?

„Încasez“atât lucruri pozitive, cât și negative datorită sau din cauza lui Mircea, și e firesc să fie așa. Mi le asum și nu mă plâng. Dar, pentru orice eventualit­ate, „domnișoare­le criticate“pot să „se răzbune“urmând programele mele.

Foarte des ai vorbit despre viața de adolescent­ă cu probleme de greutate, dar mai rar despre copilăria ta. Cum a fost copilăria, unde ai petrecut-o, ce-ți plăcea să mănânci?

Am avut o copilărie foarte frumoasă, cu multe vacanțe la țară, la bunici, într-un sat de pescari, pe malul Dunării, într-un peisaj pitoresc pe care îl vedeți în filmele istorice ale lui Sergiu Nicolaescu. Am învățat foarte multe pentru un copil „de oraș“din experiența de la sat și o consider un privilegiu. Dintre gusturile copilăriei, mi-au rămas în minte cel de salată de vinete cu roșii făcute de bunica mea, mămăliga la ceaun pe plită fiartă în lapte, gustul de roșie culeasă și mâncată imediat, plăcinta dobrogeană sau plăcinta din merele pe care le culegeam eu și multe altele. Nu am fost un copil mofturos, mâncam aproape de toate.

Cum diferă regimul alimentar în familie? Se gătește diferit în casă?

Pentru Vlădut se gătește, el e prioritate­a și profităm și noi câteodată.

Chiar, tu gătești? Nu știu de ce, nu-mi pari genul.

Depinde ce înțelegi prin a găti. (râde) Nu mori de foame cu mine în casă, dar nu stau o zi întreagă în bucătărie să fac nu știu câte feluri de mâncare. Am avut o perioadă din asta, dar mi-a trecut repede. Gătesc pentru Vlăduț și, dacă mă prinzi bine dispusă, îți fac și ție o friptură.

În calitate de femeie care a ales nașterea naturală, tu cum ai perceput toată isteria mediatică creată în jurul nașterii prin cezariană, după ce Andreea Bălan a intrat în stop cardio-respirator în timpul operației?

E alegerea fiecărei femei și nu cred că are cineva dreptul să facă reproșuri. Ambele variante comportă riscuri. Întâmplare­a face că eu m-am întâlnit cu Andreea înainte cu puțin timp ca ea să nască și am vorbit exact despre episodul nașterii mele naturale. Mă bucur că Andreea și fetița ei sunt bine.

Știu că, în cazul tău, nașterea naturală a fost o experiență dificilă. Ai mai naște din nou natural?

Sincer, nu știu. Eu am ales să nasc natural pentru că am avut acordul și sprijinul medicului, pentru că am putut, pentru că mi-am dorit și nu a existat niciun impediment. Nu aș fi făcut aceeași alegere dacă medicul meu mi-ar fi spus că sunt riscuri prea mari.

De fapt, ai mai naște? Ai mai vrea un copil?

Constat cu surprinder­e că, pe măsură ce Vlăduț crește, am multe momente când mi-e dor de el mic...

Știm, sportul întărește cumva și forța psihică, dar tu ai fost vreodată în depresie sau într-un impas din care nu te vedeai ieșind?

Am și eu momentele mele de cădere, dar niciunul atât de brutal încât să nu mă pot ridica singură. Momentul meu de depresie maximă a fost în adolescenț­ă, atunci când am avut peste 35 de kg în plus și credeam că viața mea s-a terminat. Din fericire, am reușit să transform acea traumă într-o resursă de energie. În mod paradoxal, unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat în viață a fost faptul că am fost grasă și cred cu tărie că multe dintre experiențe­le aparent negative pot fi transforma­te în avantaje dacă schimbi un pic unghiul din care privești. ■

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania