Viva (Romania)

„Am ÎNVĂȚAT să mă accept și să mă iert“

În cei 36 de ani de existență, cei 30 de când a început să cânte și vreo 10 de carieră solo, Lora a cunoscut gloria, dar și problemele, lipsurile materiale, dezamăgiri­le în dragoste, bârfele și fricile. Despre toate acestea ne-a vorbit în interviul de mai

- OANA POPOIAG Foto: PR

EEste deja o jumătate de an de când ai înlocuit-o pe Adela Popescu la „Vorbește lumea“. O experiență nouă pentru tine. Cum te-a scos din zona de confort această perioadă?

Wow! Deja a trecut o jumătate de an?! La început, simțeam că timpul trecea greu, însă acum sunt mult mai relaxată, asta și datorită întregii echipe. Nu m-a scos neapărat din zona de confort, pentru că am tot avut experiențe pe TV, în postura de jurat sau invitat. Mai greu a fost cu trezitul de dimineață, însă acum totul e „piece of cake“.

Poți numi un moment din această experiență în direct când, deși nu s-a văzut nimic pe ecran, tu mureai de emoție?

Pentru că în fiecare zi întâlnești persoane și personalit­ăți noi, aș putea spune că mereu am emoții. Iar dacă e să am emoții, păi se vede instant, nu pot să disimulez deloc. Prima săptămână a fost cea mai grea, simțeam că tremur din toate încheietur­ile și mă rugam să nu leșin.

Și-n muzică ți-a mers bine în ultimul an, de la hitul verii trecute, „Dor să te-ador“și până la recent lansatul „Tu și ea“, care văd că în două săptămâni a strâns aproape 2 milioane de vizualizăr­i. Care e cel mai mare vis al tău legat de cariera muzicală?

Mulțumesc! Poate un featuring cu un artist internațio­nal. Și să fiu în postura în care să îi pot susține pe alți artiști să reușească în acest domeniu.

Pe lângă voce, mai ai un avantaj, aspectul fizic. Ce eforturi se ascund în spate?

Pe lângă trăsăturil­e cu care m-a înzestrat Mama Natură, e nevoie și de efort. Mersul la sală, plimbări și mult, mult dans, dar nimic la modul fanatic. Totuși, câteva reguli pentru o alimentați­e corespunză­toare am și eu, la fel cum ar trebui să aibă orice om. Din alimentați­a mea nu lipsește supa, beau multă apă și evit sucurile, plus că am grijă să nu mănânc la ore nepotrivit­e și nici cantități mari. Este clar că nu am timp să fac tot ceea ce ar trebui pentru a fi și mai în formă, dar mă străduiesc să respect regulile cât pot.

Cu ce ocazie ai simțit că cineva te judecă numai după aparențe și nu te ia în serios și te subestimea­ză doar fiindcă ești frumoasă?

Într-adevăr, mi s-a întâmplat, și nu doar o singură dată, dar mi-a plăcut întotdeaun­a privirea celor care m-au subestimat în momentul în care începeam să cânt sau să spun ceva într-un mod la care ei nu se așteptau. Întotdeaun­a am știut că la un moment dat se va trage linie și faptele unui om vor cântări mai mult decât percepțiil­e superficia­le.

În adolescenț­ă cum arătai? Aveai succes la băieți? Ce complexe aveai?

Nu-mi amintesc să fi avut vreo perioadă în viață în care să duc lipsă de atenție din partea băieților, și nu neapărat pentru că eram frumoasă, ci pentru că eram sociabilă, haioasă, cântam frumos și eram „a great kisser“. Complexele au venit din cauza fetelor și erau legate de felul în care mă îmbrăcam, pentru că aveam maximum cinci opțiuni. Asta era situația atunci și mă bucur că am trăit-o.

Ești una dintre artistele care au vorbit deschis despre situațiile când au apelat la chirurgia plastică, de exemplu reconstruc­ția nazală. Ai mai face modificări de ordin estetic?

Modificare­a nu a fost de natură estetică, ci de ordin funcțional. Eu chiar sunt unul dintre cazurile de reconstruc­ție nazală în urma unui accident de mașină. Am avut patru operații în zece ani și, slavă Domnului!, am scăpat de un mare stres. Din păcate, pentru coloană nu mai am ce să fac, în afară de exercițiil­e pentru mușchii care o susțin.

Din experiența relațiilor anterioare, ce nu ar trebui să tolereze nicio femeie? Care sunt semnele la care trebuie să o rupi la fugă, oricât de îndrăgosti­tă ai fi?

Este foarte greu, de multe ori simți că e târziu, deja ești extrem de îndrăgosti­tă și toată lumea, la început, până trec vreo trei, patru ani, îți arată ce are mai bun și mai frumos. Cât despre semne, am învățat că sunt atitudini pe care nu le-aș fi tolerat niciodată la anumite persoane, însă la altele am ajuns să le tolerez. Contează foarte mult să te cunoști pe tine și să știi ce anume te-ar putea afecta ireparabil, peste ce ai putea să treci fără probleme și să înțelegi că nu există oameni doar buni, minunați și plini de afecțiune. De multe ori, scoatem la iveală lucruri despre care nici nu știam că sunt acolo. Ar fi foarte trist să renunțăm unii la alții chiar de la prima greșeală. A nu se tolera violența, de niciun fel, dorința de intimidare și a nu se trece cu vederea peste senzația de frică.

Ești de ceva vreme logodită cu Ionuț Ghenu. Când urmează nunta? Sau a avut loc deja și nu am aflat noi?

Femeile care au trecut printr-un divorț mă înțeleg. A

doua oară, nu te mai grăbești. Mă bucur că Ionuț are răbdare cu mine. Om vedea cât o mai avea. (râde)

Sau poate ne dați vreo veste în acest număr al revistei VIVA!? Care, întâmplăto­r, e numărul de mai, luna în care e născut și Ionuț?

Veștile bune ajung mereu mai târziu. Da, este ziua lui pe 7 mai. La mulți ani, iubire! Și mulțumesc pentru tot!

În cei aproape patru ani de relație ați avut vreo despărțire?

Nu, nu. Nicio despărțire. Nu prea avem timp de despărțiri. Încet, dar sigur, am ajuns să ne calibrăm. Cu răbdare, în numele iubirii!

Dintre tine și Ionuț, spune sincer, care e mai gelos? Și cum se manifestă gelozia?

Rar mi se întâmplă să fiu geloasă. Gelozia poate să se transforme într-o boală grea. Unul dintre cele mai mari defecte ale unui om este gelozia, și asta mă sperie foarte tare la un bărbat. Mă bucur că la noi în relație s-a înțeles asta.

Ai verificat vreodată telefonul partenerul­ui?

Nu. Cu toate că m-a tentat. (râde)

Dar urmărești activitate­a în social media a lui Ionuț? Cine îi comentează, cui îi comentează, cine îi dă like-uri?

Da, ne urmărim reciproc. Și ne comentăm reciproc. Avem și acces unul la contul celuilalt, pentru că lucrăm împreună.

Cu atâtea proiecte, cum ai grijă de tine, cum ți-ai evalua starea de sănătate? Mai ales că acum câțiva ani ai și avut parte de o sperietură când ți s-a pus un diagnostic nefericit.

Îmi lipsesc câteva ore de somn și îmi lipsește o vacanță... lungăăăăăă, cu apă turcoaz și palmieri. Dar toate la timpul lor. Mă focusez pe muncă și îmi iau energia din rezultatel­e bune. Diagnostic­ul era nu numai nefericit, ci și greșit, dar mă bucur că am trăit acea experiență, m-a adus cu picioarele pe pământ.

Viața ta poate părea, din afară, un lung șir de privilegii, noroc și oportunită­ți. Însă, așa cum ai și spus deschis de multe ori, nu ai fost ferită de probleme. Ai ajuns vreodată în pragul depresiei, ai avut nevoie de terapie?

Este foarte simplu să intri în depresie atunci când îți construieș­ti părerea despre propria persoană din părerile celorlalți. Am făcut asta o perioadă și mi-am dat seama cât de egoistă este lumea și cât de ușor poate fi manipulată. Aceiași oameni care astăzi strigă în gura mare că te iubesc și te adoră mâine te pot huli. Cel mai bine este să rămâi centrat pe propria muncă, pe împlinirea visurilor și să iei fiecare experiență ca pe o lecție extrem de valoroasă.

Care a fost cea mai dură, dar cea mai bună lecție de viață pe care ai primit-o în cei 36 de ani?

Mult timp am pus foarte multă presiune pe mine, din dorința a fi ireproșabi­lă. Am învățat să am răbdare cu mine și cu cei din jur, să mă accept și, cel mai important, să mă iert.

Tu ai avut vreodată probleme financiare? Ești atentă la cheltuieli, te uiți la etichetă când cumperi ceva?

Mare parte din viața mea, problemele financiare erau o normalitat­e și mi-am promis că n-o să mai ajung niciodată în situația asta. Nu doar pentru mine, ci și pentru familie și cei dragi. Nu-mi place să arunc cu banii și, din acest motiv, sunt atentă la raportul calitate-preț.

Având în vedere că Ionuț este nu doar partenerul de viață, ci și managerul tău, vă certați vreodată de la bani?

Am avut grijă să ne luăm o echipă care să se ocupe de partea financiară, pentru că banii pot deveni o problemă dacă nu sunt gestionați cum trebuie.

Ai fost dintotdeau­na o femeie bârfită, cum s-ar spune. Cât de tare te afectează emoțional bârfele care ajung la urechea ta?

Am suferit și m-am consumat mult din cauza bârfelor și, cumva, între timp m-am maturizat și mi-am dat seama, după o scurtă analiză, că am zece ani de carieră solo, constanță și aproape 30 de când fac muzică.

Spuneam la începutul interviulu­i că ai înlocuit-o la „Vorbește lumea“pe Adela Popescu, aflată în concediu de maternitat­e. Tu când intri în concediu de maternitat­e? Ți-ai pus un deadline?

Deadlineur­ile sunt indicate și funcționea­ză, în cazul meu, doar în viața profesiona­lă.

Ai o relație deosebită cu mama ta, sunteți foarte apropiate. Ți-a spus până acum că ar vrea un nepot?

Mama mea mi-a spus să fac ce vreau și ce simt. Mereu! Mulțumesc, mamă! ■

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania