Viva (Romania)

„Ceea ce cânt e sufletul meu pus pe NOTE muzicale!“

A visat dintotdeau­na să cânte, a trecut peste obstacolel­e şi provocăril­e din lumea artistică şi şi-a convins părinţii că vrea să facă muzică toată viaţa, deşi era doar un copil. La 14 ani, eforturile i-au fost recunoscut­e: a fost desemnată „Best New Artis

- GABRIELA DUMBA Foto: PR

LLa 14 ani, ai lansat primul single, „Memories“. Cum și-au lăsat amprenta asupra ta cei șase ani petrecuți în lumina reflectoar­elor?

Wow! Nici nu știu când au trecut 6 ani de la lansarea primului meu single! Practic, atunci a început cariera mea, ca artist în adevăratul sens al cuvântului. Și acum îmi aduc aminte de perioadele în care participam la concursuri­le și festivalur­ile de muzică pentru cei de vârsta mea, cum încercam să-mi îndeplines­c visul măreț. Am trecut prin multe provocări, obstacole, pentru că lumea artistică este plină de copii talentați, iar eu încercam să scot capul, să fiu diferită față de toți și să demonstrez că pot. Mai mult de atât, o dezamăgire a fost participar­ea la un concurs televizat de talente, unde nu am reușit să trec în etapele cu juriul. Am înțeles, după un timp, că nu era încă momentul meu, că, poate, eram prea mică pentru o așa mare concurență. Însă, pentru că ambiția mă caracteriz­a și încă mă caracteriz­ează, am perseverat.

Părinţii te-au susţinut de la început în visul tău?

Părinții mei chiar nu au fost de acord să urmez o carieră muzicală. Ei mă vedeau făcând o altă meserie, una din care să câștig banii lucrând în alt domeniu, poate la un birou sau orice altceva. Așa mică, eu le-am spus imperios că asta îmi este calea, să devin o mare cântăreață. Multă lume din jur, de la colegi până la profesori de muzică, mă sfătuia să nu renunț la visul meu și să continui pe acest drum. Nu vă zic, au urmat multe discuții, până când mama și tata au acceptat, în cele din urmă, să fac pașii firești în ale muzicii. Iar acum, sunt cei mai mari susținător­i și sfătuitori ai mei!

Ce avantaje/dezavantaj­e simți că ți-a adus viață artistică?

Pot spune că muzica mi-a creat o mai mare ambiție, dorința de a evolua mereu și mereu. Țelul meu este acela de a mă perfecțion­a. Visez ca muzica mea să ajungă la toată lumea, iar într-un viitor apropiat, să câștig un premiu Grammy! Cel mai important, în toți acești ani, a fost să realizez că, fără multă muncă, pasiune, dăruire și, da, acel strop de noroc, nu poți face nimic. De aceea, mi-am spus și realizat că asta e menirea mea: să muncesc pentru o carieră frumoasă, curată și pe deplin satisfăcăt­oare. E drept, nu poți mulțumi pe toată lumea, însă dacă, dintr-un procentaj de 100%, jumătate apreciază și valorifică acel lucru făcut, înseamnă un câștig enorm. Am învățat să mă bucur de orice mesaj primit, să trec peste „răutăcisme“și să mă mândresc de ceea ce sunt astăzi. E adevărat că, fiind în lumina reflectoar­elor, în atenția publicului, se stârnesc și altfel de reacții decât mi-aș fi putut imagina. Însă, odată cu sfaturile bune, primite de la părinți și cei apropiați, am învățat lecția vieții muzicale: Niciodată să nu te dai bătut, să nu pui la suflet criticile, doar să le iei în mod constructi­v și să continui să visezi și lucrezi la visurile tale, pentru că nimic nu este imposibil!

Care sunt cele mai frumoase amintiri pe care le-ai strâns în tot acest timp?

Au fost atât de multe momente frumoase, pe care le-am „cules“mereu cu zâmbetul pe buze și sufletul încărcat de bucurie. Am trăit experiențe la care, poate, nici nu visam. Una dintre ele a fost la primul eveniment muzical la care am participat, unde mii de oameni cântau, alături de mine, piesa de debut. Pot spune că am rămas, efectiv, fără suflare, pentru că trecuse puțin timp de la lansare, iar ei știau vers cu vers. Aplauzele publicului și bisurile erau o confirmare a muncii mele. Și eram doar la început! Au urmat momentele de emoții frumoase, trăite la fiecare filmare de videoclip, ședință foto sau apariții TV. Și acum mai am emoții, când lansez ceva nou, pentru că e sufletul meu pus pe note muzicale și, inevitabil, trăiesc la intensitat­e maximă tot ce se întâmplă, totul pentru ca lumea să placă fiecare piesă și să realizeze pasiunea mea pentru muzică.

De ce Nicole Cherry? Cine a venit cu acest nume de scenă?

Eu sunt o împătimită a cireșelor. În fiecare vară, când apar aceste fructe, doar asta mănânc, zi de zi. Părinții și rudele mereu făceau glume pe seama mea că sunt cireșica. La mine, nu există masă normală, ci doar cireșe în meniu. (râde) Atunci când mă gândeam la un nume de scenă, tot mă întrebam ce ar merge, să fie și ceva de rezonanță, să sune a internațio­nal, nu un nume banal. Și așa am spus Cherry, pentru că și străinii pot pronunța, dar mă și reprezintă.

De la puștoaică, la o tânără frumoasă, atrăgătoar­e. Cum e Nicole Cherry, acum, la 20 de ani? Care sunt principale­le trăsături care ar reuși să te descrie cel mai bine? Sau ce hashtag simți că ți se potrivește?

#nevergiveu­p este cel mai potrivit, pentru tot ceea ce înseamnă Nicole Cherry, azi. Consider că abia acum începe maturizare­a mea ca femeie. Este cursul firesc al vieții. Sunt loială, ambițioasă, perfecțion­istă și foarte sufletistă.

Cât sunt de importante aspectul fi

zic şi imaginea pentru un artist? Ce schimbări de ordin estetic ai făcut sau ai face pe viitor?

În lumea artistică, imaginea contează foarte mult și consider că, odată asumat statutul de artist, trebuie să muncești și pentru a arăta bine. Consider că, nu doar ca artist, ci și ca femeie, trebuie să te respecți, să ai mereu grijă de felul în care arăți. Respectul și încrederea de sine sunt primordial­e! Din punct de vedere estetic, mi-am făcut două injecții pentru a scăpa de gușă, pentru că nu-mi plăcea cum mă vedeam. Așadar, medicul meu mi-a găsit cea mai bună variantă și, la doar câteva săptămâni distanță, nu mai am nici pic de gușă. Asta a fost marea mea dorință și mă bucur că am scăpat de un complex.

Cum ai grijă de tine, de corpul tău? Ce rutină de îngrijire ai dimineața şi la sfârșitul zilei? Mergi la sală, la masaj sau la alte proceduri care te pot ajuta din punctul asta de vedere? Ai declarat la interviul live VIVA! că faci masaj cu bețe de bambus! Cum e?

Nu am un ritual anume, dar țin foarte mult la îngrijirea tenului meu. Mă demachiez foarte bine și îmi hidratez fața cu o cremă specială, pentru tenul meu. Nu dorm niciodată cu machiaj, ba chiar mi-am format un obicei din a-mi ține fața curată și proaspătă. Odihna mă ajută în a avea un echilibru bun în viață, dar și sportul. Prefer, și fac asta de ceva timp, masajul cu bambus, care este pur și simplu minunat. Mă ajută să am o piele fermă și catifelată, dar și să scap de apa din organism. Recomand, cu mare drag, masajul cu bambus!

Se spune că esențele tari se țin în sticle mici. Așa să fie oare?

Desiguuuur! Nu contează înălțimea, cât contează istețimea. (râde)

Dacă Dumnezeu nu mi-a dat o înălțime mai mare, eu spun că mi-a oferit ce e mai frumos: vocea!

Ce se află în topul priorități­lor tale? Viață profesiona­lă sau cea sentimenta­lă?

Greu să mă pot pronunța. Ambele „cântăresc“la fel. Fără iubire, oricum, nu ești împlinit.

Ești deja într-o relație serioasă, chiar dacă ai vârsta la care tinerii încă experiment­ează. Cum e dragostea la 20 de ani?

Este prima mea relație, în adevăratul sens al cuvântului, și abia acum pot spune că iubesc. Între noi doi, totul a fost întâmplăto­r. Tata avea ceva treabă, la un magazin,

și urma să intre să cumpere cele necesare. M-a lăsat să-l aştept în maşină, dar, ştiindu-l foarte vorbăreț și că trage de timp, am mers după el. Acolo era Florin, care mi-a fost simpatic de la început. Asta se întâmpla în urmă cu trei ani. În timp, ne-am tot conversat, dar amical. Abia acum câteva luni, am acceptat să ieșim și, iată, astăzi, suntem un cuplu tare fericit.

Ce apreciezi cel mai mult la iubitul tău?

Faptul că este ambițios, sigur pe el și foarte muncitor. Nu am întâlnit persoană mai muncitoare decât el!

Te vezi căsătorită cu el?

E prea devreme să mă gândesc la așa ceva, dar niciodată să nu spun niciodată.

Ești o fire boemă, sensibilă sau mai degrabă una cerebrală?

Sunt sensibilă doar în momentele în care este ceva serios, care să mă emoționeze. În rest, odată cu maturizare­a a venit și raționamen­tul, care funcționea­ză exact când și cum trebuie.

Ce nu ai face niciodată?

Nu mi-aș dezamăgi părinții, oamenii apropiați sau fanii.

Ce nu ai putea ierta niciodată?

Nu pot trece peste minciună! De aici încep problemele, de la îndoieli și acuze la adresa propriei persoane, nu doar de la cei care mint.

Pe lângă muzică, ce ți-ar mai plăcea să faci?

Psihologie.

Care este cea mai mare pasiune a ta, pe care fanii nu o știu?

Mâncarea! Ador să mănânc, sunt o gurmandă și mă stăpânesc foarte greu.

Ce-ţi place să faci în timpul liber?

Să fiu cu iubitul meu.

Dacă ai putea alege o super putere, care ar fi aceea?

Aș oferi omenie tuturor, pentru că mulți au uitat ce înseamnă, darămite să și simtă.

La final, spune-ne în ce destinație de vacanță te vei relaxa în vara asta? Sejur romantic în doi sau vacanță cu gașca de prieteni?

Nu am un loc exotic anume. Sincer, prefer să merg la sora mea, în Londra, oraș pe care-l ador. Atât timp cât eu și Florin suntem împreună, destinația unei vacanțe nu prea contează, ci timpul pe care-l petrecem împreună! ■

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Nicole alături de iubitul ei, Florin
Nicole alături de iubitul ei, Florin

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania