Viva (Romania)

Online-ul, o nouă provocare

După șase ani de televiziun­e, a trecut în online, iar acum prezintă știrile în cadrul emisiunii de pe libertatea.ro, „Adriana Nedelea LA FIX“. Este mereu la foc automat, dar în spatele jurnaliste­i sobre, cu voce puternică, se ascunde o femeie cu simțul um

- OANA POPOIAG Foto: PR

DDupă șase ani ca prezentato­r la Digi24, ai trecut la libertatea.ro. Cum ai perceput trecerea de la televiziun­e la online?

Ca pe un upgrade în ceea ce am făcut până acum. Cu toții suntem în online, aici găsim rapid informația și avem nevoie să facem din online un spațiu echilibrat și onest. Aceasta este provocarea și i-am răspuns afirmativ.

Pentru că emisiunea pe care o prezinți pe libertatea.ro se numește Adriana Nedelea LA FIX, nu mă pot abține să te întreb dacă ești punctuală de fel. S-a întâmplat vreodată să întârzii „dramatic“într-o situație importantă?

Sincer, nu. Mai bine mă trezesc cu noaptea în cap, doar să fiu sigură că ajung unde trebuie și la cât trebuie, dar visez uneori că mai sunt 5 minute până la jurnal, iar eu încă nu am plecat de acasă. Și, culmea, mai sunt și relaxată că am șanse să ajung și să fiu și gata machiată și aranjată. E un adevărat coșmar, aș spune.

În atâția ani de transmisiu­ni în direct, cu siguranță te-ai lovit de tot soiul de situații neprevăzut­e. Care a fost cel mai neobișnuit lucru care ți s-a întâmplat în direct?

Mi s-au întâmplat multe, acum mă gândesc la diverse situații și mă amuz, dar la vremea respectivă n-a fost deloc plăcut. Am uitat timp de câteva secunde numele invitatulu­i din studio, mi-a scăpat pantoful din picior când făceam în direct o deplasare la o plasmă, m-am și împiedicat, mi-a căzut pixul din mână, mi-au căzut foile și, cu siguranță cea mai tare de până acum, m-am pomenit cu un șoricel lângă picioare, fix înainte să intru în direct, cu vreo două minute, cred. Panica mare nu era că mă mușcă, ci că o să îl calc, pentru că eu mă mișcam, era un jurnal dinamic. Atunci a fost cu adevărat îngrozitor. Dar m-au salvat colegii la un moment dat, l-au prins de codiță și l-au dus afară, la aer.

Ești mereu în viteză, gata să ne prezinți ultimele știri. Ce lași pe locul al doilea pentru a putea fi mereu la foc automat?

Nu sacrific nimic. Munca e muncă, viața personală e viață personală. Sunt în viteză la serviciu, acasă sunt un om așezat și liniștit.

Ești unul dintre cei mai discreți prezentato­ri de știri. Despre meseria ta se știu multe, despre viața din spatele camerelor, nimic. Ce faci când nu prezinți știri?

Mă bucur de familia mea, de copilul meu, de motanul meu. Îmi plac plimbările lungi în natură, îmi place să fac mișcare, să beau ceai, să citesc, să ascult muzică, să mă uit la competiții sportive: tenis, atletism. Sunt un om ca toți oamenii și mă bucur mult de viață, mă bucur că sunt sănătoasă.

Ai un look particular, datorită tunsorii tale. Cum ai ajuns la această formulă?

Nu-mi aduc aminte să fi avut vreodată părul mai lung de umeri, și atunci mi se părea foarte lung. Am un păr moale și fir subțire, m-am adaptat lui, ar fi un chin să îl port altfel. E foarte simplu așa și se aranjează foarte ușor. Plus, simt că mă reprezintă.

Grație meseriei tale, tot timpul te vedem îmbrăcată sobru. Ce stil preferi în timpul liber, în ce relații ești cu tendințele, câte perechi de pantofi ai?

Prefer să mă îmbrac în blugi, tricouri, să port adidași. Îmi place mult să merg pe jos și atunci așa îmi e și cel mai comod. Mai degrabă aș număra perechile de adidași (râde), dar nici acelea nu sunt mai multe decât degetele de la mâini. Recunosc că nu îmi place să merg la shopping și jur că nu mint! Când am ceva de luat, știu exact ce vreau și de unde vreau să cumpăr. Nu suport să pierd vremea prin magazine. Dar du-mă într-o florărie uriașă și voi încerca să fug cu toate plantele. ■

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania