Viva (Romania)

ACTIVITĂȚI DE PRIMĂVARĂ ÎN DELTA DUNĂRII

Ape mozaicate cu nuferi în plină floare și păduri de nisip pe jumătate inundate, maluri brodate de stuf și rogoz, și numeroase specii de păsări ce îmbracă penajul nupțial... asta vei găsi în Delta Dunării în primele luni de primăvară. În plus, vremea este

-

REDUCERI LA VACANȚELE DELTA PENTRU SENIORI ȘI DELTA PENTRU TOȚI!

Profită de reducerile Early Booking de până la 35% și rezervă un sejur de primăvară Delta pentru Seniori sau Delta pentru toți, la Gulliver Delta Resort Murighiol 4✿! Pachetele de 4 sau 5 zile au tarife de la 826 lei/persoană, conform programulu­i ales, și includ cazare cu all inclusive tip bufet, două gustări între mese și transport autocar București-Murighiol-București.

Gulliver Delta Resort 4* este o unitate de cazare amenajată în stil specific lipovenesc și poziționat­ă fix pe malul lacului violet, la marginea localități­i Murighiol. Aceasta este locația preferată a familiilor cu copii și a seniorilor dornici de relaxare în inima naturii. În cadrul complexulu­i găsești o grădină luxuriantă cu balansoare, un loc de joacă pentru copii, o piscină ideală pentru zilele calde de vară, dar și un ponton perfect pentru pescuit.

DELTA SUPERLATIV­ELOR NATURALE

Delta Dunării este un magnet pentru iubitorii de natură, pescari sau turiști dornici de relaxare. Acesta este locul cu cea mai mare suprafață compactă de stufăriș de pe glob, singura delta declarată Rezervație a Biosferei UNESCO, casa celei mai mari colonii de pelicani comuni din Europa, și locul ce găzduiește unicele păduri de nisip din țară.

DRUMEȚII LA LETEA ȘI SESIUNI DE OBSERVARE A PĂSĂRILOR

Aprilie și mai sunt cele mai bune luni din an pentru drumeții la Letea, cea mai nordică pădure subtropica­lă din Europa. Cea mai veche rezervație cuprinde stejari seculari, frasini și plopi albi de care stau agățate liane grecești, și dune de nisip înalte chiar și de 10 metri, unde zburdă sute de cai sălbatici. Delta Dunării este perfectă pentru sesiuni de birdwatchi­ng în timpul primăverii. Acum poți surprinde cel mai spectaculo­s penaj și dansurile nupțiale ale păsărilor aflate în perioada de împerecher­e. Pelicani comuni și creți, egrete, stârci, lopătari, cormorani, lișițe sau rațe cu ciuf, sunt doar câteva dintre speciile de păsări pe care le poți surprinde la o plimbare cu barca pe lacurile Uzlina,

Isac, Crișan sau Durnoliapc­a. Este o adevărată aventură să mergi cu lotca pe canalele strâmte, cu salcii ce își împletesc coroana formând un mozaic de smarald uluitor. La apus, ținutul capătă o alură magică, malurile ca niște panglici delicate sunt pictate în nuanțe de violet, iar în lacurile ca oglinda se reflectă soarele ca o portocală uriașă. Pentru relaxare poți alege Sulina și Sfântu Gheorghe, două dintre localități­le pitorești unde vei găsi cele mai frumoase plaje sălbatice ce se arcuiesc la locul de întâlnire dintre Marea Neagră și Dunăre.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania