Viva (Romania)

RALUCA ZENGA Blonda din spatele unui bărbat de succes

- DANA ENACHE Foto: PR

Unii o consideră, poate, „doar o blondă la brațul unui fotbalist faimos”, dar ea spulberă mitul! Scriitoare talentată, bloggeriță de travel pasionată și, nu în ultimul rând, mamă și soție dedicată, Raluca Zenga demonstrea­ză că în spatele unui bărbat de succes stă aproape întotdeaun­a o femeie inteligent­ă, energică, pozitivă în orice situație și neapărat cu simțul umorului.

RRaluca, atunci când apari în public, imediat atragi atenția. Ești o femeie frumoasă și... blondă! Cât de des te (mai) confrunți cu prejudecăț­ile? În primul rând, mulțumesc pentru compliment! De-a lungul timpului, m-am obișnuit cu fluxul de atenție ce se poate direcționa asupra mea, la un moment dat, în public și, înaintând în vârstă, am învățat să gestionez mult mai bine situațiile tensionate de prejudecat­ă, cu etichetări facile. Am mult mai multă încredere în mine și pășesc pretutinde­ni stil „capul sus, spatele drept“, fără a mai

lăsa „gurile rele“să mă afecteze negativ. O blondă la brațul unui fotbalist faimos este ușor de catalogat, dar cine a avut ocazia să mă cunoască îndeaproap­e nu a fost dezamăgit – mi-am păstrat modestia și bunul-simț din educația de acasă față de orice interlocut­or, oricât de „veninos“!

De ani buni, locuiești în Dubai. Cum este viața acolo? Probabil mulți oameni sunt curioși... Iar noi credem că totul este roz. Există și părți mai puțin plăcute?

În Dubai, viața este confortabi­lă și plăcută – este o caracteris­tică a mea să nu zăbovesc prea mult asupra aspectelor negative ale unui loc și să văd mereu partea plină a paharului! Rareori mă lamentez de ceva anume, spre deosebire de alți rezidenți, care se plâng că în Dubai e prea cald, prea scump, prea „artificial“... Eu, una, mă bucur de lipsa frigului, de zilele pe care le pot petrece cu copiii la plajă, de atmosfera cosmopolit­ă, cu numeroase evenimente și activități: în Dubai nu mă plictisesc niciodată!

Mult timp, tu și soțul tău ați avut o căsnicie la distanță. Cum ați gestionat totul și care este situația voastră familială acum?

În cuplu, atâta vreme cât există o comunicare sinceră și armonioasă, nu cred că distanța poate reprezenta o amenințare. Nu am lăsat absența fizică să se adâncească între noi, ne-am ținut mereu aproape – am „sărit“în avioane, am călătorit unul către celălalt de câte ori dorul se făcea prea mare!

Copiii ce părere au despre căsnicia la distanță?

Copiii sunt obișnuiți cu un tătic care joacă „în deplasare“și sunt foarte mândri de cariera sa de fotbalist și de antrenor. În fiecare vacanță am mers în orașul în care antrena Walter și i-am dus pe Samira și pe Walter Junior la stadion, să asiste la meciurile echipei sale și să simtă atmosfera electrizan­tă... Le-am transmis cumva microbul fotbalului, și acum participă și ei cu pasiune la fiecare etapă!

E un subiect sensibil... dar în ce măsură ți-a fost/îți este teamă de infidelita­te?

Când eram foarte tânără, adoptasem o idee extrem de tranșantă despre infidelita­te – o vedeam drept moartea unei relații, fără vreo posibilita­te de resuscitar­e. Cu anii, am văzut multe căsnicii care fie au cedat, fie au „încasat“lovitura și au mers mai departe – depinde de politica“cuplului în cauză. Să trăiești cu suspiciune­a infidelită­ții partenerul­ui este teribil, una dintre cele mai grele poveri... De aceea, ar fi ideal să nu ne confruntăm cu această „boală“, infidelita­tea este o maladie greu de vindecat, cu o lungă convalesce­nță și semne adânci.

Ați avut vreun moment de cotitură în căsnicie? S-a pus vreodată problema separării?

Ca orice cuplu, am avut și perioade nu tocmai strălucite, dar am încercat să navigăm în apele tulburi cu luciditate și intenție pozitivă, să vedem din nou la orizont insula salvatoare. Ideea este să nu capitulezi la primele dificultăț­i și să echilibrez­i situația cu mai multă comunicare, cu un plus de acte de iubire și gesturi de apreciere către partener.

Formați un cuplu de foarte mulți ani! Care este secretul căsniciei voastre?

Când destinul te unește într-un mariaj, pleci la drum doar cu gândul de a împlini jurămintel­e depuse, și niciun efort nu este pentru a-l susține. Anii au trecut rapid, mai ales de la nașterea Samirei și a lui Walter Junior, și iată-ne împreună la 16 ani de relație!

Știu că, în momentul căsătoriei, îi juri credință veșnică omului de lângă tine, dar tu erai foarte tânără când l-ai cunoscut pe Walter. Ai crezut sincer, atunci, că veți ajunge până aici împreună? Ai avut vreun moment în care te-ai supărat foarte rău pe el? Dacă da, de ce?

Din fericire, nu am avut obstacole prea grele sau momente de cumpănă imposibil de depășit; eu nu țin la supărare și, în general, șterg cu buretele, ca apoi să o iau de la capăt fără resentimen­te. Am noroc de un partener de viață care nu mi-a dat niciodată motive serioase de supărare și nu mi-a dezamăgit vreodată așteptăril­e.

Care a fost cea mai frumoasă surpriză pe care soțul tău ți-a făcut-o?

Tind să cred că surpriza cea mai frumoasă este decizia de a cumpăra casa din Palm Jumeirah, Dubai, acum 8 ani de zile, reședința noastră permanentă și casa visurilor mele. Pentru Samira și Walter Junior va fi mereu casa copilăriei, cea în care au crescut și s-au bucurat de zile însorite la plajă, ca într-o continuă vacanță tropicală.

V-ați mai dorit/vă mai doriți copii?

Dacă Dumnezeu vrea, noi nu putem decât să ne bucurăm! În momentul de față, nu avem nicio grabă sau vreun plan anume, dar, având în vedere cât de drăgălași și scumpi sunt Samira și Walter Junior... încă un membru în familie ar fi o idee strașnică!

Tu ce fel de soție ești?

Eu sunt o soție copilăroas­ă și zănatică, Dumnezeu mi-a hărăzit un bărbat matur, cu un puternic simț al responsabi­lității, devotat familiei – eu sunt partea care asigură zâmbete și voie bună, dezamorsea­ză conflicte între frați, rezolvă orice cu o vorbă dulce și o glumă savuroasă. În casă vreau doar o atmosferă de joacă și veselie, cu pozne și ghidușii ale copiilor și, dacă s-ar putea, aș da în fiecare zi o petrecere! Crescând în ambientul sobru al anilor ’80-’90, cu părinți și profesori serioși și severi, am îmbrățișat manifestar­ea opusă și sunt o mamă și o soție mereu pusă pe șotii și glume, care pune muzică de când se

 ??  ??
 ??  ?? Raluca, alături de Walter și Walter Junior
Raluca, alături de Walter și Walter Junior

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania