Greška pilota dovela do tragedije u zemun polju?

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА -

Iskusni pilot Goran Petrović () i jedna ženska osoba čiji identitet za sada nije poznat poginuli su preksinoć kada se sportski avion srušio nadomak sportskog aerodroma “. maj” kod Zemun Polja.

EKIPA HITNE POMOĆI je odmah izašla na mesto nesreće, ali je po dolasku mogla samo da konstatuje smrt nesrećnih ljudi. Letelica se srušila u njivu, na svega tridesetak metara od aerodroma. Uzrok pada ultralakog sportskog aviona “zenair”, kojije bio u vlasništvu poginulog Petrovića, još uvek nije poznat. Kako pišu mediji, postoje dve pretpostavke. Prema nezvaničnim informacijama, prva je da je uzrok pada letelice kobna greška devojke kopilota. Kako svaki avion ima duple komande, ona je navodno povukla ručicu koju nije smela, posle čega su izgubili kontrolu nad letelicom. Prema drugoj nezvaničnoj informaciji, pilot Goran Petrović je navodno izvodio akrobaciju.

- On se spustio na nekih desetak metara iznad piste kako bi se ponovo uzdigao u visinu. Međutim, kada je krenuo da se ponovo penje zaneo se udesno i ušao u režim nekontrolisanog leta. Tada nije mogao da upravlja avionom - rekli su za “Blic” kolege pilota koje su u tom trenutku bile na aerodromu.

„Niskim razlazom“se, kažu, pokazuje brzina aviona, što ne može da se dočara na većim visinama.

- Do sada nikada nije imao incidenata, niti bilo kakvih udesa. Goran je bio izuzetan čovek, dobar prijatelj, otac dvoje dece, muž, pilot... - kazali su oni.

Kako se moglo čuti na licu mesta, Petrović je bio veoma spretan pilot.

- Goran je često izvodio niske letove u kojima je uživao. Reč je o akrobaciji koju samo vrhunski pilot kao on može da izvede. Sada apsolutno ništa ne možemo da znamo o uzrocima pada, a posebno ne da li je reč o grešci pilota ili problemu na letelici - kazao je jedan od njegovih poznanika.

Osim lakih aviona, Petrović je bio ljubitelj zmajarstva, a letenjem se bavio oko 15 godina. Rođen je u Prokuplju i iza sebe je ostavio ženu i dvoje dece. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.