MMF: Vidljivi rezultati reformi vlade Srbije

24 Sata (Serbia) - - POLITIKA / DRUŠTVO / EKONOMIJA -

PREDSEDNICA VLADE ANA Brnabić i delegacija Međunarodnog monetarnog fonda, koju je predvodio šef Misije Džejms Ruf, saglasili su se da su reforme prethodne tri godine dale dobre rezultate, zbog čega je važno nastaviti strukturne reforme i tokom 2019. godine i tako obezbediti dalji rast BDP-a.

- MMF je zadovoljan trendom u srpskoj ekonomiji, kao i time da postoji visok stepen saglasnosti sa Vladom Srbije kada je reč o reformama koje treba sprovesti i u narednom periodu - saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predsednica Vlade rekla je da je prvi kvartal bio izuzetno dobar i da Vlada nastavlja da radi kao i do sada, te “da nema prostora za opuštanje, kako bi se postigli željeni rezultati u ovoj godini”. Naglasila je da se razgovara i o planovima za 2019. godinu, jer je cilj Vlade da se postigne održiv i dimamičan ekonomski rast.

Premijerka i šef Misije MMF-a razgovarali su i o rastu plata i penzija. Predsednica Vlade naglasila je da će se visina novog povećanja razmatrati u skladu sa rastom BDP-a i postignutim ekonomskim rezultatima. Poseban akcenat tokom razgovora stavljen je na mapiranje radnih mesta i utvrđivanje koeficijenata zaposlenih, na čemu radi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. Ruf je istakao da je za MMF novi sistem plata veoma važna reforma i da Vlada Srbije za to ima njihovu punu podršku, kao i da je za realizaciju tog posla neophodna puna saradnja i razmena informacija svih relevantnih institucija.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.