sve o fajnal foru u beogradu

24 Sata (Serbia) - - 24 -

• dončić prva zvezda • gosti zvezde iz nba • NBA kocka u areni • svi tipuju na željka • tri srbina za krunu • stiže 10.000 turaka

Na obnovljenim terenima na Malom Kalemegdanu svečano je otvoren fajnal for Evrolige. Svi akteri su bili na jednom mestu, poželeli su dobru borbu i da najbolji u nedelju pobedi.

ŽELJKO OBRADOVIĆ I LUIĐI DATOME kao predstavnici Fenerbahčea, Šarunas Jasikevičijus i Paulijus Jankunas (Žalgiris), Pablo Laso i Luka Dončić (Real Madrid), Dimitris Itudis i Serhio Rodrigez (CSKA) obratili su se prisutnima na svečanom otvaranju još jednog fajnal fora Evrolige.

Naravno, u prvom planu se našao Željko Obradović, koji želi sa Fenerom da odbrani trofej i osvoji svoju desetu titulu u Evroligi.

- Poseban je osećaj biti u Beogradu i u to nema sumnji. Šteta što ćemo ovde biti samo pet dana. Nemam prava da razmišljam o desetoj tituli, razmišljam samo o Žalgirisu. Očekujem odličnu atmosferu i mnogo navijača. Priča o pritisku je uvek ista i, kao što sam vam već kazao, ne osećam poseban protisak - istakao je Obradović.

Na konstataciju da su sva trojica rivalskih trenera njegovi učenici, Željko je bio spreman da se našali:

- To su sve moji prijatelji. Istina je, srećan sam što ćemo provesti neko vreme zajedno. Već smo počeli u sredu uveče. Siguran sam da će Šaras nastaviti i veče pred utakmicu. Srećan sam jer znam koliko je teško dovesti tim do fajnal fora. Znam koliko je Šaras vredno radio i koliko je važno što se Žalgiris plasirao na F4.

Obradović je pohvalio velikog Šarasa, a onda je Litvanac odreagovao isto:

- Hvala bogu da ne igram jedan na jedan sa Željkom. Srećan sam što imam igrače koji žele da uče i žele da napreduju. Fokusirani smo na Fener i potrudićemo se da ih iznenadimo.

Dimitris Itudis, šef struke CSKA, priželjkuje uzbudljiv vikend u Beogradu.

- Nas su povrede omele. Prava je šteta što Leo Vesterman neće moći da nam pomogne. Ipak, pokazali smo karakter i uprkos povredama Nanda de Koloa i Hajnsa mi smo prošli dalje. Zbližili smo se, zato smo sada još jači i još više verujemo u sebe.

Pablo Laso, strateg Reala, optimista je pred sudar sa CSKA.

- Bila je ovo teška godina za nas, ali svi smo spremni. Srećni smo što smo u Beogradu, imamo još dva meča do titule. Ekipa je mirna, koncentrisana, znaju da su to utakmice najvišeg nivoa, a ja sam miran kada ih takve vidim. llll

Srećan sam zbog Šarasa, znam koliko je radio da bi Žalgiris stigao do F rekao je Obradović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.