ISTORIJSKI MAKSIMUM: NIKAD VIŠE DECE U VRTIĆIMA

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА -

“NOVU RADNU GODINU u beogradskim vrtićima započećemo sa nikad većim obuhvatom dece predškolskim obrazovanjem koji sada iznosi oko 70 odsto, dok je pre pet godina iznosio oko 45 odsto”, rekao je sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Prema poslednjim podacima, u beogradske državne vrtiće ide 59.685 dece dok Grad Beograd, na jučerašnji dan, za 14.716 dece refundira deo troškova boravka u 282 privatna vrtića.

- To znači da je u ovom trenutku u beogradskim vrtićima predškolskim obrazovanjem obuhvaćeno 74.401 dete. To je skoro 27.000 dece više nego pre samo pet godina i rezultat je isključivo napora Grada Beograda da stvori što više mesta - rekao je Gak.

On je objasnio da poslednje procene Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da u Beogradu živi 106.709 mališana uzrasta od jedne od šest godina, te da je cilj Grada Beograda da za sve njih bude mesta u vrtićima ukoliko to žele.

- Idemo ka tom cilju lagano, Beograd bez liste čekanja je moguć i radimo sve da je što pre ukinemo - zaključio je Gak. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.