TRAGEDIJA NA AUTOPUTU: SEDMORO POGINULIH, 35 POVREĐENIH

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА -

Na autoputu Beograd-Niš, između Ćuprije i Jagodine, dogodila su se dva lančana sudara, u kojima je najmanje sedam osoba poginulo, a više od  osoba je povređeno.

U SUDARU JE UČESTVOVALO više od 40 vozila - kamioni, automobili na obe strane autoputa. Neka od vozila su potpuno uništena, do neprepoznatljivosti. Među povređenima, srećom, nema dece.

Od četvoro poginulih u jednom udesu, troje su najverovatnije stranci, a njihova tela izvučena su iz automobila sa švajcarskom registracijom.

- Iz kamiona sa našim tablicama izvučeno je još jedno poginulo lice - rekli su za portal Central medija u jagodinskoj Hitnoj pomoći.

Prema proceni policije, na mestu udesa lakše i teže povrede je zadobilo 35 do 40 osoba, a oštećeno je više od 40 vozila, od kojih su neka potpuno uništena.

U Opštu bolnicu u Jagodini smešteno je sedam povređenih osoba - dvoje državljana Srbije i po jedan Nemac, Grk, Turčin, Albanac i Poljak. Kako je Tanjugu izjavio direktor bolnice Miloš Lukić, jedna osoba je prebačena na Odeljenje neurohirurgije u Ćupriji, a ostale su zadržane u Jagodini i radi se o hirurškim i ortopedskim povredama.

- Povrede su ozbiljne, ali niko nije životno ugrožen - rekao je Lukić.

U Urgentnom centru Opšte bolnice u Ćupriji, centralne i najveće zdravstevne ustanove između Beograda i Niša, na zbrinjavanju povređenih angažovani su brojni lekari, uključujući i direktora Slobodana Gajića, rečeno je Tanjugu.

- Primamo teško povređene po ubrzanom potupku. Nesreća je sa stravičnim posledicama. Ljudi su bukvalno zgužvani. Primili smo devet lica već i neprestano dozale novi. Dvoje od devet povređenih u ovoj bolnici su teško povređeni - rekao je dr Slobodan Gajić.

Paralelno su se dogodile dve saobraćajne nesreće, jedna u smeru Beograd-Niš, druga u smeru Niš-Beograd. Udesi su se dogodili u gotovo isto vreme: juče ujutru oko 7.15. Na mesto udesa upućeno je više vatrogasnih kola i kola Hitne pomoći. Kako se saznaje, dva kamiona su se zapalila.

U prvoj saobraćajnoj nesreći, od Beograda ka Nišu, četiri osobe su poginule, a deset osoba povređeno. U toj nesreći učestvovalo je više od deset vozila, pri tome su se dva kamiona zapalila. Drugi sudar se desio na istom mestu, ali u drugom smeru, od Niša ka Beogradu. U toj nesreći tri osobe su poginule, a više od 10 povređeno. U sudaru je učestvovalo devet kamiona i nekoliko automobila.

Pretpostavlja se da je uzrok nesreće gusta magla zbog koje je vidljivost bila smanjena na desetak metara.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.