Uhapšeno sedam osoba: rentirali vozila u Italiji, prodavali u Srbiji

24 Sata (Serbia) - - HRONIKA -

Tužilaštvo za organizovani kriminal, u saradnji sa SBPOK-om, uhapsilo je sedam osoba koje su osumnjičene da su kao članovi međunarodne organizovane kriminalne grupe u Italiji rentirale vozila i prodavale ih u Srbiji ili rastavljale u delove.

HAPŠENJE OVE KRIMINALNE GRUPE rezultat je višemesečnog rada na teritoriji Novog Sada, Šapca, Ljubovije i Mladenovca.

MUP je saopštio da su uhapšeni su M. R. (58) i I. R. (38) iz Mladenovca, Ž. M. (69), M. J.(58) i S. S. (65) iz Titela, R. R. (46) iz Ljubovije i Z. N. (51) iz Novog Sada, dok su organizator i još jedan pripadnik ove grupe krivično procesuirani na teritoriji Italije.

Sumnja se da su Ž. M., M. J., S. S., R. R., Z. N., član kriminalne grupe iz Italije i još dva lica za kojima policija intenzivno traga, na teritoriji Italije na svoja imena, bez namere vraćanja, rentirali vozila koja su dovozili u Srbiju.

M. R. i I. R. su ta vozila otkupljivali, a zatim ih prodavali ili ih u radionici i garaži u sklopu porodične kuće u Mladenovcu rastavljali u delove.

Prilikom pretresa porodične kuće, garaže i radionice osumnjičenih M. R. i I. R, policija je pronašla 12 vozila, 68 motora i veći broj auto-delova.

Takođe, pretresom kuće Ž. M. u Titelu pronađen je pištolj marke “bereta”, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, navedeno je u saopštenju. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.