Na mestu stare kasarne u Zemunu projekat vredan sto miliona evra

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD - mc

Na prostoru nekadašnje kasarne „Aleksa Dundić” u Zemunu do . godine biće izgrađen stambeno-poslovni kompleks „Zemunske kapije”, čija je izgradnja već počela.

RADOVE NA IZGRADNJI kompleksa obišao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je istakao da građani koji žive u Zemunu znaju da je na ovom mestu decenijama bio vojni objekat, čuvena Konjička škola, i da je to jedan od onih objekata koji je prešao u nadležnost Republike Srbije i gde se grade stambeni objekti.

– Projekat je vredan 100 miliona evra, biće izgrađeno oko 200.000 kvadrata stambeno-poslovnog prostora sa 1.700 stanova u osam objekata i to će biti jedno od najbolje uređenih naselja na teritoriji grada. Površina čitavog kompleksa je šest hektara, a mi kao grad radimo sve pristupne saobraćajnice. Vrednost našeg posla je 950.000 evra, što znači skoro milion evra. Uradili smo takođe i kompletnu zamenu vodovodne, kanalizacione i toplovodne mreže – rekao je Vesić.

On je dodao da će projekat biti završen do 2020. godine, a stanari će se useljavati sukcesivno, ocenivši da je ovaj projekat primer kako kako grad i republika mogu zajedno da grade stanove koji su atraktivni za tržište.

Zamenik gradonačelnika je istovremeno poručio građanima da kupuju samo one stanove koji su legalni i imaju građevinsku dozvolu.

– Ovi stanovi su apsolutno rađeni po svim zakonima i Grad Beograd je, izdajući dozvole, izvršio proveru svih projekata i ustanovio da su svi projekti u skladu sa zakonom. Stanari koji kupuju bespravne stanove nisu sigurni, te projekte niko nije video niti kontrolisao i niko ne zna šta može da se desi u takvim zgradama. Ovi stanovi

imaju cenu koja je u granicama proseka, 1.400 evra po kvadratu, plus PDV – istakao je Vesić.

Stanovi u kompleksu “Zemunske kapije” rade se u skladu sa svim standardima. Zamenik gradonačelnika kaže da se vodilo računa i o poboljšanju infrastrukture, potrebnim sadržajima, vrtiću, parkinzima i drugim elementima.

– Kupovina legalnih stanova je najbolja za naše sugrađane jer im obezbeđuje sigurnost u eventualnoj kasnijoj prodaji, što ima svoju vrednost i neće da ih dovede u opasnost da izgube svoj novac – kazao je Goran Vesić, izrazivši uverenje da će se dobra saradnja Grada Beograda i Građevinske direkcije Srbije, kao što je to bio slučaj i sa naseljem Stepa Stepanović, nastaviti i u budućnosti na sličnim projektima.

Vesić je naglasio da je suština države da i ona sama investira jer na taj način omogućava građanima koji nemaju novca da plate tržišnu cenu i dođu do kvalitetnog stana po cenama koje su prosečne. llll

Biće izgrađeno oko . kvadrata stambeno-poslovnog prostora sa . stanova u osam objekata

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.