Dve milijarde više u gradskoj kasi od poreza na zarade i preduzeća

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD -

ODBORNICI SKUPŠTINE GRADA Beograda danas će razmatrati rebalans budžeta, po kome će Grad Beograd umesto planiranih 103 milijarde dinara, imati 105,8 milijardi dinara prihoda.

Govoreći za Tanjug, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević je rekao da su prihodi veći za dve milijarde, pre svega zahvaljujući porezu na zarade, ali i većoj dobiti gradskih preduzeća, koja se većim delom preliva u gradsku kasu.

“Veći prihod od poreza na zarade ne znači veće namete na zarade, već znači da ima više zaposlenih u gradu i da su njihova primanja povećana, pa otuda i veći prihod”, objasnio je Nikodijević dodavši da će prihod od dobiti javnih preduzeća biti za nešto više od milijardu dinara povećan rebalansom.

Nikodijević je naveo i da će nivo investicija ostati isti - 13,5 milijardi dinara, kao i da će se planirani projekti nastaviti, a pre svega investicije u putnu, komunalnu infrastrukturu, vodovod, kanalizaciju, u objekte socijalne zaštite, zdravstvenog sistema, sporta...

Socijalni deo budžeta biće povećan za 30 miliona dinara, s obzirom na novu odluku o pomoći porodiljama, pa će posle rebalansa biti oko 6,5 milijardi dinara. Najveći deo budžeta ide na obrazovanje i dečju zaštitu. llll

ODBORNICI GRADSKE SKUPŠTINE DANAS ĆE RAZMATRATI REBALANS BUDŽETA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.