OTVORENO 16 “LIDLOVIH” PRODAVNICA ŠIROM SRBIJE

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА -

U 12 gradova Srbije, tačno u osam časova, juče je otvoreno 16 prodavnica “Lidla”, najvećeg trgovinskog lanca u Evropi. Svečanom otvaranju jedne od pet prodavnica u Beogradu prisustvovao je i predsednik Srbije.

CRVENU VRPCU na prodavnici “Lidla” na Konjarniku presekli su direktor “Lidla Srbija” Tomislav Šapina i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Ovo je dan kada pravimo veliki korak napred ka boljem i kvalitetnijem životu - poručio je Vučić.

Predsednik je istakao značaj ove kompanije za Srbiju i ocenio da je ovaj objekat lepši i veći nego objekat u kojem je, pre šest-sedam godina, bio u Bugarskoj.

- Od trenutka kada je najavljeno da “Lidl” dolazi u Srbiju, koliko puta sam čuo od različitih ljudi da se pravi tolika buka oko obične prodavnice. Ovo nisu ni najmanje obične prodavnice, ali nešto je mnogo važnije. Zemlja sa ovakvom ponudom u maloprodaji je zemlja koja svojim građanima pruža izbor da mogu da kupuju jeſtino, a kvalitetno - rekao je Vučić.

Poručio je da od “Lidla” možemo mnogo da naučimo, posebno u organizaciji rada, logistici i modernom načinu vođenja posla, ne samo trgovinskih lanaca. Vučić je podsetio da je cela investicija “Lidla” u Srbiji vredna 205 miliona evra i da su zaposlena 1.553 radnika, a da je obuka za neke poslove trajala i do dve i po godine.

- Imao sam prilike da razgovaram sa radnicima, oni su nasmejani i zadovoljni. Nadaju se da će moći da napreduju, obezbede budućnost za sebe i svoju decu - rekao je predsednik.

U rad “Lidla” uključene su firme iz Srbije, njih 200, napomenuo je srpski predsednik, pa će se na policama ovog lanca širom sveta naći najkvalitetniji proizvodi iz Srbije.

- Potrošači će sami moći da se uvere u cene. Video sam danas, a ne idem često u prodavnicu, dva proizvoda koje su uradili zajedno sa Nemcima: kafa sa našom užičkom kompanijom i domaće pile iz Žitišta. Bilo bi lepo da vi Nemci ponudite to i na drugim tržištima, na primer u Bugarskoj i Rumuniji - rekao je Vučić tokom obraćanja i istakao da će cena naših proizvoda sigurno biti niža nego drugih, a nama bi značilo uvrštavanje proizvoda u asortiman “Lidla” i otvaranje novih radnih mesta.

Vučić je ukazao i na značaj nemačkih investicija, istakavši da u nemačkim kompanijama u Srbiji radi oko 50.000 ljudi.

- Sa Nemačkom imamo najveću trgovinsku

razmenu. Zahvaljujući nemačkim investicijama i fabrikama imamo jednu od najbrže rastućih ekonomija u Evropi. Molim vas da podržite dalji dolazak nemačkih investitora, a mi ćemo omogućiti najbolje uslove za njihov dolazak i opstanak - poručio je predsednik.

Generalni direktor “Lidla Srbija” Tomislav Šapina kaže da je ova kompanija prvi savremeni diskontni lanac u našoj zemlji, koji na tržište donosi novo jedinstveno iskustvo kupovine. On veruje da će “Lidl Srbija”, kroz pažljivo odabrani asortiman proizvoda, sa najboljim odnosom cena i kvaliteta, uspešno odgovoriti na potrebe potrošača.

- Ponudićemo vam, pre svega, najpovoljniju potrošačku korpu u Srbiji - naglasio je Šapina i naveo da je poslovanje “Lidla” u Srbiji tek početak.

- Tu smo da ostanemo i da se zajedno razvijamo. Slušaćemo vas potrošače kako bismo bili bolji iz dana u dan - rekao je Šapina i naglasio da je izuzetno ponosan na sve zaposlene.

Otvaranju prodavnice u Beogradu prisustvovali su i ambasador Nemačke Tomas Šib, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i ministar trgovine, turizma i telekomunicija Rasim Ljajić. “Lidlove” prodavnice u Beogradu nalaze se u ulicama Save Maškovića 4 i Vojislava Ilića 143, u Rakovici u Ulici Kneza Višeslava 61V, na Novom Beogradu u Zemunskoj broj 4 i u Borči u Ulici bratstva i jedinstva 2D.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.