PROIZVODNJA ZA “MERCEDES” ZNAČI SIGURNOST ZA SRBIJU

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА -

Kompanija “Leoni” započela je u Kraljevu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izgradnju četvrte fabrike kablova u našoj zemlji koja će zaposliti . radnika.

 DANAS POČINJEMO da vraćamo Kraljevo na mapu industrijskih centara Srbije izjavio je predsednik Srbije na svečanosti povodom izgradnje fabrike “Leoni”.

Vučić je zahvalio “Leoniju”, koji je najveći poslodavac u Srbiji, navodeći da su napravili tri fabrike u našoj zemlji, a da sada prave najveću, na 45.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora i još 20.000 administrativnog.

On je podsetio da je od 2000. godine naovamo u Kraljevu 17.000 radnika izgubilo posao, samo 11.000 u fabrici vagona i u “Magnohromu”. Pre kraja 2019. godine u Leoniju u Kraljevu biće, kaže, zaposleno 1.000 radnika, a da će se nakon toga brzo zapošljavati novi radnici, tako da će za nekoliko godina biti zaposleno 5.000 ljudi.

- Isto toliko porodica će živeti mirnije, bolje i moći će da računa na budućnost u Kraljevu - poručio je predsednik.

Prema njegovim rečima, “Leoni” nije tražio nikakve subvencije ni finansijske podsticaje, već samo bolju infrastrukturu i nove kilometre auto-puteva, između ostalog i auto-put Beograd–Čačak, sa

čijom izgradnjom će se krenuti već naredne godine.

Aerodrom “Lađevci”, najavio je srpski predsednik, će već polovinom sledeće godine

biti pretvoren i u civilni aerodrom, što će dodatno napraviti povoljniji ambijent za “Leoni” i druge investitore.

Ukazao je da će se u “Leoniju” praviti kablovi za “Mercedes”, i podsetio da je ta marka automobila u Srbiji simbol kvaliteta i uspeha, brend svih brendova i da je siguran da će “mercedes”, kada delove automobila budu radile i “vredne ruke kraljevačkih radnika” biti još pouzdaniji, sigurniji i traženiji na srpskom tržištu.

Klemens Saks, generalni direktor kompanije “Leoni,” navodi da je bord direktora odlučio da četvrtu fabriku otvori baš u Kraljevu zbog dobre putne komunikacije.

Početak probne proizvodnje kablovskih sistema za jednog od najvećih proizvođača automobila i vozila na svetu “Mercedes– Benc” planiran je za kraj januara naredne godine.

KOMPLETNA FABRIČKA ZGRADA BIĆE ZAVRŠENA DO KRAJA PRVOG KVARTALA 2020. GODINE

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.