Odložen početak suđenja Kostiću: nije ni primio optužni predlog

24 Sata (Serbia) - - HRONIKA -

U Trećem osnovnom sudu u Beogradu juče je odloženo suđenje kreatoru Darku Kostiću jer nije primio optužni predlog.

MODNI DIZAJNER DARKO KOSTIĆ, koji je optužen za polno uznemiravanje i nedozvoljeno držanje droge, stigao je juče oko 13 sati u Treći osnovni sud na zakazano suđenje, međutim, početak suđenja je ubrzo odložen jer Kostić nije primio optužni predlog.

Takođe, odbrana je i pre toga zahtevala odlaganje početka suđenja jer im nisu dostavljena veštačenja Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, kao ni uvid u spise i predlaganje dokaza.

Kostić je ubrzo napustio sud, a izjave nije želeo da daje za medije.

Podsetimo, Kostić je u pritvoru bio nešto više od mesec i po dana, jer je 22. juna bio uhapšen po prijavi maloletnika L. J. (15) za polno uznemiravanje. Iz Okružnog zatvora u Beogradu izašao je 14. avgusta, pošto mu je ranije Treći osnovni sud u Beogradu ukinuo pritvor u kom je bio nešto više od mesec i po dana. To je značilo da će se Kostić braniti sa slobode, a protiv njega je Treće osnovno tužilaštvo podnelo optužni predlog kojim se tereti za polno uznemiravanje pomenutog maloletnika, ali i još jednog punoletnog mladića B. Š. (22), kao i za nedozvoljeno držanje opojne droge, odnosno omogućavanje uživanja opojnih droga.

Maloletnik L. J. je prilikom davanja iskaza u Tužilaštvu kroz suze potvrdio navode iz krivične prijave protiv Darka Kostića. Njegovo saslušanje trajalo je tri sata, upravo zbog teškog stanja u kojem se maloletni mladić nalazio. On je iskaz dao u prisustvu majke, punomoćnika i dvojice advokata odbrane. U samom iskazu ostao je pri svojim tvrdnjama da ga je kreator “lascivnim porukama pokušao namamiti u svoj stan”, kao i da mu je, kako tvrdi, bez njegovog znanja podvalio “kamagru”, ilegalni preparat za potenciju.

S druge strane, Darko Kostić je podneo krivičnu prijavu protiv maloletnika koji ga je prijavio za polno uznemiravanje. Krivičnom prijavom ga tereti za dva krivična dela - lažno prijavljivanje i davanje lažnog iskaza, a u ovom slučaju će postupati tužilaštvo i sudija nadležni za postupke protiv maloletnika.

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv druge osobe upletene u “slučaj kreator”, mladića B. Š. (22), zbog sumnje da je Kostiću ukrao mobilni telefon. Saslušanje B. Š. još nije zakazano. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.