Akcija učenika: pokloni za mališane iz zvečanske i prihvatilišta za decu

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD -

UČENICI I ZAPOSLENI u OŠ “Rade Drainac” prikupili su pomoć za mališane iz Zvečanske i Prihvatilišta za decu, a dodeli paketa prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Reč je o akciji u okviru Dečje nedelje tokom koje su deca i zaposleni sakupili odeću, školski pribor, knjige i igračke.

“Ovo što rade deca i zaposleni u školi ‘Rade Drainac’ trebalo bi da rade sve škole. Na ovaj način deca se uče da budu solidarni deo društva, da razmišljaju o tome kako da pomognu drugima. Škole i postoje zato da decu pored školskog gradiva nauče kako da postanu odgovorni članovi društva i dobri ljudi”, poručio je Vesić.

Direktor Centra za zaštitu dece, odojčadi i omladine u Zvečanskoj Zoran Milačić rekao je da je ovo tradicionalna akcija koju organizuje Skupština grada sa ovom školom. “Ovo je prekrasna ideja jer to našim mališanima mnogo znači. Suština je u brizi koja se pruža u komunikaciji, ali i u tome da oni nisu sami i da o njima, osim radnika, brine još neko. Akcija traje već tri godine i nadamo se da će biti nastavljena i da će se i druge škole priključiti. Za decu bez roditeljskog staranja ovo je mnogo važno i zbog njihove integracije u socijalno okruženje”, rekao je Milačić.

Članica Gradskog veća Elena Bilić prethodno je istim povodom podelila pakete korisnicima Prihvatilišta za decu u Bulevaru oslobođenja. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.