NASTAVAK TURNEJE: KONCERTI VAN GOGA TOKOM ZIME U POZORIŠTIMA

24 Sata (Serbia) - - KULTURA / ZABAVA -

Popularni rokeri, grupa “Van Gog”, uveliko radi na novom albumu “Pogled u retrovizor”, ali i pripremama za nastavak velike turneje “Neumeren u svemu” koja će se i tokom zimskih meseci nastaviti širom zemlje i regiona, ali i čitave Evrope.

JOŠ NA SAMOM POČETKU GODINE, bend “Van Gog” najavio je pregršt iznenađenja za svoju publiku, a obećanja su počeli da isupnjavaju već u prvim mesecima 2018. kada je otpočela njihova velika turneja. U sklopu nje, bend će večeras nastupiti u Aleksincu, nakon čega ih očekuje koncert u Požarevcu 15. oktobra, a zatim pakuju kofere za Nemačku, gde će 3. novembra održati nastup u Minhenu. Čitavu turneju “Neumeren u svemu” su pratili crveni LP - “vinil”, istoimenog albuma, i knjiga “Tragovi prošlosti” u izdanju Lagune, a pored mnogobrojnih koncerata oni će uskoro publici predstaviti novi album “Pogled u retrovizor”. Ono što je novost jeste da će u zimskom periodu 2018. “Van Gog” preći u nešto intimniji, zatvoren prostor, pa će koncerte držati u pozorišnim salama širom regiona, sa svojim akustik setom “Na drva”.

Bend “Van Gog” se uvek vodio svojim instinktom i nikada se nije oslanjao na već

Ne želim da znam kakav je osećaj uljuljkivanja. Ne volim da čujem da smo bend koji “ili vole ili mrze“. Nas ili vole ili ne razumeju našu muziku

postignuto, šo su pokazali i novim, senzualnim akustičnim stilom, koji se dopao i onima koji su navikli na nešto tvrđi zvuk. Pored akustičnih, i dalje će biti aktuelni i nastupi “visokog napona”, kako ih oni zovu “Tesla electricity”.

“Kada nismo na koncertima, onda smo u studiju. Pripremamo mnogo novih pesama. Neki novi izraz je ‘Van Gog’ spremio, neko drugačije pismo od prethodnog. Verujem da će biti na radost i po volji publici. Nismo se trudili da se ikome dopadnemo, ostali smo dosledni i svoji. Ne povlađujemo aktuelnim tendencijama i u svojim pesmama govorimo na naš način o životu kakav on jeste i apelujemo na to kakav bi mogao da bude bez neumoljivih i besmislenih rijaliti programa, koji dolaze sa svih strana“, istakao je nedavno frontmen grupe Zvonimir Đukić Đule. On, međutim, priznaje da se bend mnogo promenio za 32 godine koliko je na sceni. “To nikako nije isti bend. ‘Van Gog’ je godinama vrlo uspešno popularizovao rok muziku i došli smo do tačke da postojimo trideset godina, da smo opstali uspravno, podignute glave, dostojanstveni, vođeni našom ideologijom: red, rad, disciplina. Bili smo osporavani, dovođeni u pitanje, ali i hvaljeni. Poriv i želja koju osećam za promenom su ogromni. Želim da hrlim što luđe u neizvesnost”, istakao je Đule. Još detalja pročitajte na www.24online.info/. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.