medna: optužnica protiv šest osoba

24 Sata (Serbia) - - HRONIKA -

VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO u Kragujevcu podnelo je Višem sudu u Kragujevcu optužne predloge protiv šest osoba zbog eksplozije u Tehničko-remontnom zavodu “Medna” u kojoj su 28. februara prošle godine život izgubila četvorica zaposlenih.

Okrivljeni su D. K. (1963) iz Kragujevca i D. Ž. (1970) iz Čačka, zbog postojanja opravdane sumnje da su kao profesionalna vojna lica na rukovodećim mestima u Tehničko-remontnom zavodu “Medna”, izvršili krivično delo nepreduzimanja mera za obezbeđenje vojne jedinice.

Takođe, optužni predlog, podnet je, i protiv četvorice službenih lica: I. N. (37), S. P. (45), 3. A. (40) i S. K. (49), iz Kragujevca, zbog krivičnog dela - teško delo protiv opšte sigurnosti.

Okrivljenima se stavlja na teret, da je svako u okviru svoje nadležnosti učinio propust, u smislu nepreduzimanja pružanja uputstava i propisanih potrebnih mera iz blasti bezbednosti i zdravlja na radu u objektima, na radnim mestima i radnoj okolini za čuvanje života i zdravlja ljudi i obezbeđenje objekata koji su mu povereni, odnosno propust da u okviru svoje nadležnosti postupi po propisima i tehničkim pravilima o primeni mera zaštite.

U eksploziji su poginula četiri lica - potpukovnik Miroslav Perišić, kapetan Darko Kostić i civilna lica zaposlena u Tehničkoremontnom zavodu “Medna” - Željko Nikolić i Dejan Kovačević. Osam radnika TRZ-a i četiri pripadnika Vatrogasno-spasilačke brigade u Kragujevcu zadobilo je teške telesne povrede, a četiri lakše.

PREDUZEĆE “MEDNA” U KOJEM SE DESILA EKSPLOZIJA FEBRUARA 2017.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.