Vesić: sledeća godina veoma važna za beograd

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - M. Crnogorac

Sledeća godina biće veoma važna kada je u pitanju razvoj Beograda, jer će, prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, u njoj započeti nekoliko velikih infrastrukturnih projekata.

U DRUGOJ POLOVINI GODINE počećemo da radimo rekonstrukciju Ulice kneza Miloša sa podzemnom garažom od Mostara do Nemanjine i to će biti prva ulica koja će u jednom nivou imati podzemnu garažu sa više od 400 parking mesta - izjavio je Vesić.

On je gostujući na TV Pinku rekao da će rekonstrukcija Savske ulice početi već u prvoj polovini 2019. godine.

- Kada završimo Savsku, onda počinjemo rekonstrukciju Kneza Miloša. Paralelno sa Savskom završiće se i Bulevar Vudroa Vilsona u okviru Beograda na vodi, koji će povezivati Sajam i sadašnju autobusku stanicu. Do septembra sledeće godine biće završen Savski trg na kome će biti postavljen monumentalni spomenik Stefanu Nemanji, a koji se podiže na predlog predsednik Aleksandra Vučića, a Železnička stanica postaje muzej. Nadam se da ćemo na sledećoj sednici Skupštine grada doneti i odluku o podizanju spomenika kralju Aleksandru i kralju Petru, jer oni to odavno zaslužuju - rekao je zamenik gradonačelnika.

Sledeće godine počeće i rekonstrukcija ulica 27. marta, Kraljice Marije, Džordža

Vašingtona i Cara Dušana, od Ruzveltove do Kalemegdana.

- Sredinom sledeće godine povezaćemo tramvajskom linijom Banovo brdo i Novi Beograd. Raspisaćemo tender krajem ove godine kako bismo sledeće godine počeli izgradnju novog savskog mosta na mestu starog tramvajskog, kao i njegovo premeštanje na Novi Beograd između blokova i Ade Ciganlije. Završićemo rekonstrukciju Trga republike i odmah obnavljamo Vasinu ulicu, dakle širimo pešačku zonu, i radimo rekonstrukciju Studentskog trga - najavio je Goran Vesić.

On je dodao da u martu počinje da se gradi podzemna garaža na Studentskom trgu, a 2020. godine garaža na Trgu republike, u Fruškogorskoj i Kosovskoj.

Vesić je za septembar naredne godine najavio početak rekonstrukcije Muzeja grada Beograda i raspisivanje tendera za projektovanje nove zgrade Muzeja Nikole Tesle.

Podsećamo da već za desetak dana počinje rekonstrukcija Karađorđeve ulice od Brankovog mosta do Beogradske tvrđave, zajedno sa sređivanjem keja.

Vesić je najavio završetak rekonstrukcije Palilulske pijace za mart 2019, dok su na Kalenićevoj radovi, kako je rekao, intenzivni. llll

REKONSTRUKCIJA ULICE KNEZA MILOŠA SA PODZEMNOM GARAŽOM POČEĆE U DRUGOJ POLOVINI 2019. GODINE

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.