Spomen-ploča Jovanu Dučiću u Ženevi

24 Sata (Serbia) - - U FOKUSU -

U ŽENEVI JE SVEČANO OTKRIVENA spomen-ploča posvećena Jovanu Dučiću, velikom srpskom piscu i diplomati, koji je u tom gradu proveo sedam godina života.

Spomen-ploča, postavljena na adresi na kojoj je Dučić živeo u vreme studija, u neposrednoj blizini Ženevskog univerziteta, dar je Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije Ženevi i na njoj piše: “Ovde je u vreme svojih studija živeo Jovan Dučić (1874-1943), knez srpske poezije, pisac, putopisac i diplomata. U spomen na velikana srpske književnosti, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, novembra 2018. godine”.

Pred velikim brojem građana Ženeve, predstavnika Grada i uglednih zvanica, prisutnima su se obratili član Gradskog veća Ženeve Remi Pagani, koji je zahvalio na ovom vrednom poklonu u spomen na nekadašnjeg slavnog stanovnika

Ženeve, zatim ambasador Srbije u Švajcarskoj Snežana Janković, akademik Milovan Danojlić i pisac i prevodilac Slobodan Despot.

- Ovaj pesnik koji dolazi iz male zemlje

dao je veliki doprinos svetskoj poeziji, a spomen-ploča ostaje kao trajno svedočanstvo o Dučićevom dvostrukom boravku u Ženevi - poručio je Milovan Danojlić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.