Oporavak pevača neizvestan: darko i dalje životno ugrožen

24 Sata (Serbia) - - HRONIKA - Mc

Iako je posle prve operacije nakon teške saobraćajne nesreće izgledalo da se pobednik “Zvezda Granda” oporavlja, njegov život je i dalje ugrožen!

PREMA REČIMA LEKARA KBC Zemun, oporavak Darka Lazića biće dug, neizvestan i pod velikim znakom pitanja.

Kako je za “Novosti” objasnila pulmolog dr Tatjana Radosavljević, Lazićeva pluća i rebra ne mogu da se imobilišu, već moraju spontano da se zaleče. Ona je naglasila da je povreda grudnog koša “u slučaju politrauma ozbiljno, ugrožavajuće stanje”.

- Pluća su kontuzovana i postoji višestruki prelom rebara, pa to ometa disanje. Takođe, krv i tečnosti se zadržavaju u plućnoj maramici, što izaziva gušenje. Oporavak može da bude bez značajnijih posledica, ali može da dođe do formiranja ožiljnog tkiva koje ometa disanje - kaže Radosavljević, i dodaje da lekari redovno snimaju Lazićeva pluća, daju mu lekove i čekaju da se ona sama od sebe zacele.

Zbog svega ovoga datum operacije povređene noge Darka Lazića i dalje je neizvestan. Lekari sa Ortopedske klinke na Banjici prošlog petka doneli su odluku da zahvat na nozi, koja je ispala iz kuka i koja je polomljena, obave danas, ali budući da je pevač ponovo imao komplikacije zbog unutrašnjeg krvarenja, to se najverovatnije neće desiti. Darku Laziću je u nedelju predveče pozlilo, jer je zbog obilnog unutrašnjeg krvarenja teško disao, pa je obavljena hitna operacija. Hirurzi su mu punktirali plućno tkivo i pronašli uzrok senke koja je Darku Laziću otežavala disanje. Iz pluća su izvučene čak dve litre krvi!

Darko Lazić se od 23. oktobra nalazi na odeljenju intenzivne nege u KBC “Zemun”, gde su zbog velikog interesovanja medija uvedene stroge mere opreza. Od juče je na tom odeljenju zabranjen ulaz kroz vrata, već se do tog dela bolnice može doći samo liftom. Posete su dozvoljene samo Lazićevim roditeljima, bratu i verenici. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.