Oskar veliko

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD -

Beogradski maraton dobitnik je ovogodišnje najznačajnije nagrade u svetskom trkačkom pokretu “Social Award”, saopštilo je Svetsko udruženje maratona i uličnih trka (AIMS).

SVOJEVRSTAN MARATONSKI OSKAR biće dodeljen Beogradskom maratonu na gala svečanosti u Atini u petak, 9. novembra, dva dana uoči čuvenog maratona u glavnom gradu Grčke.

Ovaj spektakl zajednički organizuju AIMS, Atinski maraton i region Atika - pod pokroviteljstvom Grčke nacionalne turističke organizacije i Atinskog međunarodnog aerodroma. Priredba će biti organizovana u čuvenoj atinskoj koncertnoj dvorani „Megaron”. Svečanosti će prisustvovati atinski i grčki zvaničnici, predstavnici AIMS-a, kao i direktori drugih svetskih maratona.

Tom prilikom biće uručene još četiri svetske nagrade za 2018. godinu: za najboljeg maratonca, za najbolju maratonku, za životno delo i Zelena nagrada (Green Award).

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić ocenio je da je prestižna nagrada koju će Beogradski maraton dobiti sutra u Atini prava potvrda da Beograd zna da organizuje velika međunarodna takmičenja. Najmasovnije takmičenje u Beogradu biće nagrađeno na gala dodeli nagrade

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.