Proglas srba na kim: urazumite prištinu!

24 Sata (Serbia) - - U FOKUSU -

POSLEDNJI JE TRENUTAK da EU pribegne svim političkim i diplomatskim instrumentima kako bi se privela razumu Priština, koja je odabrala put destabilizacije i neodgovornog poigravanja sa krhkim mirom na Kosovu i Metohiji, ističe se u proglasu srpskog naroda sa KiM.

Tekst proglasa je na jučerašnjem skupu u Kosovskoj Mitrovici pročitao predsednik Srpske liste Goran Rakić.

“Srpski narod na Kosovu i Metohiji se ovim putem još jednom obraća Prištini i međunarodnoj zajednici sa jednim jedinim zahtevom: anticivilizacijske i diskriminatorske takse od sto odsto na robu iz centralne Srbije moraju odmah da budu ukinute. Njihovo uvođenje je opasan udarac miru i stabilnosti u regionu, i najdirektnija pretnja opstanku srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Mi od naše borbe za pravdu i opstanak ne možemo da odustanemo i pobeda nam je jedina opcija, zato će srpski narod nastaviti da se protiv fašizma Prištine bori do poslednjeg daha mirnim protestima, budući da nam odlazak s ognjišta nije opcija.

Priština je odabrala put destabilizacije i neodgovornog poigravanja sa krhkim mirom na Kosovu i Metohiji, a primarni cilj je, uvereni smo, ne vršenje ekonomskih pritisaka na Beograd, već širenje panike među srpskim narodom i njegovo iseljavanje sa ovih prostora.

Zbog toga, EU i zemlje koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova imaju dodatnu obavezu da se najozbiljnije i najurgentnije pozabave antievropskim, odmetničkim režimom u Prištini, i njegovim stalnim pokušajima da se na terenu prodube međunacionalne omraze i izazovu sukobi”, piše, između ostalog, u tekstu proglasa. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.