Večeras premijera

“kralj petar prvi” konačno pred publikom

24 Sata (Serbia) - - KULTURA / ZABAVA -

Film „Kralj Petar Prvi“premijerno će biti prikazan večeras u Sava centru i Kombank dvorani, a zbog velikog interesovanja iste večeri će imati projekciju i u Sinepleksu u TC „Ušće“.

LAZAR RISTOVSKI, glavni producent i glumac filma, rekao je da su ova uloga, kao i ceo film, po mnogo čemu za njega najvažniji u životu.

- Film ‘Kralj Petar Prvi’, siguran sam, postaće bukvar iz koga će se učiti patriotizam, ljubav prema prijateljima, a i rediteljski zanat. Ovo je, možda, i moj poslednji film i siguran sam da će on biti upamćen po mnogo čemu, a najviše po kvalitetu - rekao je Ristovski.

U glumačkoj ekipi je i mladi Milan

ulogu tumači Danica Ristovski u liku Makrene Spasojević, Aleksandar Vučković tumači lik mladog regenta Aleksandra Karađorđevića, dečak Ivan Vujić igra Momčila Gavrića, najmlađeg oficira u Prvom svetskom ratu, Radovan Vujović seljaka Životu, mladi Marko Todorović princa Ðorđa Karađorđevića. Igraju i Branko Jerinić, Pavle Jerinić, Svetozar Cvetković, Goran Šušljik, Tihomir Arsić, Slobodan Ćustić, Tanasije Uzunović, Marko Baćović, Ljubiša Savanović, Nebojša Kundačina i mnogi drugi.

Filmska ekipa, koju je činilo preko 100 glumaca i 7.000 statista, snimala je od 17. marta više od šest meseci, sa ukupno 110 snimajućih dana, na mnogim autentičnim lokacijama i objektima po čitavoj Srbiji. Reditelj filma je sin Lazara Ristovskog, Petar, koji se potrudio da film predstavi u svetskom produkcijskom kvalitetu.

Film “Kralj Petar Prvi” postaće bukvar iz koga će se učiti patriotizam, ljubav prema prijateljima, a i rediteljski zanat.

Kolak u liku dobrovoljca Marinka Spasojevića, glavnu žensku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.