ŽELJKOva “DVA SVETA” oduševila publiku!

24 Sata (Serbia) - - KULTURA / ZABAVA -

EMOCIJE I MUZIKA koje su vratile publiku u sedamdesete i osamdesete godine prošlog veka obeležile su koncert “Dva sveta” Željka Joksimovića u dvorani Sava centra. Nastup je ispunio očekivanja publike i podsetio sve na period kada je Zoran Simjanović stvarao kultnu filmsku muziku, kao što su “Tango Argentino”, “Grlom u jagode”, “Specijalno vaspitanje”, “Balkan ekspres”, “Flojd”, “Petrijin venac” i mnoge druge čuvene numere. Željko im je obukao novo ruho, i u pratnji “Big benda” i gudačkog kvarteta “Metamorfozis” posvetio je deo koncerta upravo Simjanoviću i njegovom stvaralaštvu.

- Čak i u nemom filmu postoji muzička pratnja. Čarlija Čaplina tako je uvek pratio klavir. Ovog novembra je 110 godina od prve pisane muzike za igrani film. U pitanju je bila 1908. godina, a vama želim dobrodošlicu u moj svet - ovim rečima Željko je otvorio spektakularni koncert nakon svojevrsnog filmskog instrumentala.

Novo druženje u Sava centru Željko je zakazao za četvrtak, 6. decembar, baš kao i 18.12, dok 7. decembra ima koncert sa istim repertoarom u Novom Sadu. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.