tužilaštvo: pet godina zatvora za miškovića

24 Sata (Serbia) - - HRONIKA -

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je juče sudu da vlasnika “Delta holdinga” Miroslava Miškovića osudi na kaznu od pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara zbog pomaganja sinu Marku da utaji porez po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća od oko , miliona dinara.

MIROSLAVU MIŠKOVIĆU SUĐENJE je ponovljeno zbog optužbi za pomaganje sinu Marku da utaji taj porez. Za Marka Miškovića tužilaštvo je zbog utaje poreza predložilo kaznu od četiri godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara.

Za Živojina Petrovića i Jadranku Bardić predložene su kazne od po dve godine zatvora zbog pomaganja Marku Miškoviću u utaji poreza.

U ovom procesu ponovo se sudilo i vlasniku “Nibens grupe” Milu Đuraškoviću, takođe zbog utaje poreza, kao i zbog sumnje da je sa saradnicima oštetio kruševački FAM (fabrika maziva). Đurašković je prvooptuženi u ovom procesu, a posle slede njegovi saradnici, dok su Miškovići navedeni u optužnici nakon njih.

U završnoj reči na suđenju za Mila Đuraškovića tužilaštvo je predložilo jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora i novčanu kaznu od 10 miliona dinara zbog utaje poreza, ali i zbog oštećenja Fabrike maziva (FAM) iz Kruševca. Slučaj u vezi sa FAM-om pokrenut je 2010. godine. U tom slučaju sumnja se da su optuženi oštetili preduzeće iz Kruševca za više od 32 miliona evra i Đuraškoviću pribavili imovinsku korist u ukupnom iznosu od 1.498.289.138,43 dinara (oko 15 miliona evra).

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.