Darko kostić se konačno pojavio na suđenju

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА -

U Trećem osnovnom sudu u Beogradu juče je održano suđenje modnom kreatoru Darku Kostiću, koji se tereti za dva krivična dela polnog uznemiravanja, kao i za omogućavanje uživanja narkotika.

NA PRETHODNOM PRETRESU Kostić se nije pojavio uz opravdanje da je bolestan, zbog trovanja hranom, te je sudija naložila njegovo privođenje ukoliko se ne bi sam pojavio. Kreator je ipak došao bez policijske pratnje, sa svojim advokatom. On je juče izneo svoju odbranu.

Suđenje je prvobitno trebalo da se održi 13. novembra, ali je Kostić nazvao svog advokata veče pred ročište i žalio se na trovanje hranom. Kreator je sudu preko branioca poručio da će se “potruditi da dođe”. Međutim, nikome se više nije javio. Postupajući sudija naložio je da Darko Kostić dostavi sudu lekarsko uverenje o bolesti (opravdanje), inače će u protivnom biti naloženo njegovo prinudno dovođenje na sledeće ročište.

Darko Kostić uhapšen je 22. juna ove godine po prijavi maloletnika L. J. (15), koji je modnog kreatora optužio da ga je polno uznemiravao i podmetnuo mu ilegalni preparat za potenciju. Mladić je detaljno opisao i događaj koji je prethodio hapšenju kreatora, kada je Kostić pokušao na silu da ga uvede u svoj dom.

Kostić je podneo krivične prijave protiv mladića koji su ga prijavili. Naime, on je Trećem osnovnom tužilaštvu podneo prijavu protiv B. Š. (22) zbog sumnje da mu je ukrao mobilni telefon, dok je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podneo krivičnu prijavu protiv maloletnika L. J., koji ga je prijavio za navodno polno uznemiravanje. Krivičnom prijavom ga tereti za dva krivična dela - lažno prijavljivanje i davanje lažnog iskaza, a u ovom slučaju će postupati tužilaštvo i sudija nadležni za postupke protiv maloletnika. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.