Uhapšen vozač koji je odvezao čabu posle ubistva na b. brdu

24 Sata (Serbia) - - HRONIKA -

Čabi Deru () iz Subotice, za kojim se traga zbog sumnje da je . januara na Banovom brdu ubio Nebojšu Markovića (), za tu likvidaciju obećano je . evra, tvrdi jedan od članova porodice ubijenog. Nezvanično saznajemo da je uhapšen vozač koji ga je čekao i odvezao posle ubistva.

MARKOVIĆ JE BRUTALNO UBIJEN ispred porodične kuće dok je kod gepeka pakovao kolica za bebu u Ulici Rajka od Rasine 31 na Banovom brdu.

Muškarac u beloj jakni, za koga se ispostavilo da je Čaba Der, izašao je iz belog “punta”, osmehnuo se, uperio pištolj C3-99 u žrtvu i ispalio nekoliko hitaca u grudi i glavu.

Ubica je nakon likvidacije seo u “punto” i odvezao se u nepoznatom pravcu, te se za njim i dalje traga. Prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je njegov saučesnik, vozač koji ga je čekao, a potom odvezao “puntom” sa mesta ubistva. Takođe nezvanično, pronađen je i automobil koji je učestvovao u zločinu, a koji je navodno Čaba kupio nekoliko dana pre ubistva Markovića. Za ubicom traga policija cele Srbije, pojačano je nadgledanje graničnih prelaza. Do sada je saslušano više od desetoro osoba, među kojima su navodno, poznanici žrtve, ali i osumnjičenog Čabe.

Ubijeni Nebojša Marković nikada nije osuđivan, a nije imao nijednu prekršajnu prijavu. Još uvek nije poznato da li je on bio meta ubice ili njegov šurak Aleksandar Šarac, koji je nedavno izašao iz zatvora. Šarac, inače deo bande “Pink Panter” koja je poznata po pljačkama juvelirnica, robijao je zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

- Ne isključuje se mogućnost da su ubice htele Aleksandru da pošalju poruku ubistvom zeta - navodi izvor iz policije.

Aleksandar Šarac je zbog trgovine drogom osuđen 2014. na tri godine zatvora. Iz “Zabele” je pušten sredinom 2016. godine, nakon što mu je smanjena kazna, i to za sedam meseci. Nakon izlaska iz zatvora otišao je u Italiju, gde je u Milanu opljačkao zlataru. Juvelirnica “Eleuteri” opljačkana je u septembru 2017, a kao razbojnici identifikovani su Šarac i njegov drug Uroš I. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.