Kontrola: divljim taksistima oduzeto jedanaest vozila

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD -

Komunalna policija i saobraćajna policija u poslednjih desetak dana oduzeli su privremeno  vozila divljim taksistima koji su tokom novogodišnjih i božićnih praznika krstarili ulicama glavnog grada.

U POSLEDNJIH PET MESECI, Komunalna policija i Saobraćajna inspekcija isključile su iz saobraćaja preko 160 divljih taksista, a devet automobila je trajno oduzeto.

Interesantno je da se, osim nekoliko slučajeva taksista koji uopšte nisu imali dozvole za taksiranje ili su im one istekle, u najvećem broju slučajeva radi o legalnim taksistima, često čak Beograđanima, ali koji su registrovani u - Apatinu, koji je od prestonice udaljen skoro 200 kilometara! Oni imaju sva prava da rade kao taksisti u ovom gradu, ali ne i u Beogradu.

U pretposlednjoj akciji koja je sprovedena u utorak, 8. januara, privremeno je oduzeto vozilo marke “sitroen ksara” karavan, kojim je upravljao B. M. iz Beograda bez dozvole za obavljanje taksi prevoza na teritoriji grada. Kako je saopštila Komunalna policija, utvrđeno je da je B. M. imao dozvolu za taksi usluge upravo na području opštine Apatin!

Akcija je nastavljena u utorak uveče, kada su nadležni oduzeli dva taksi vozila “ford fokus” karavan i “pežo 307” od osoba koje su obavljale uslugu taksi prevoza bez odobrenja Grada Beograda.

Narednih dana nastaviće se sa pojačanim kontrolama taksi vozača, kako bi divlji taksisti i oni koji nemaju dozvolu za obavljanje taksi usluge na teritoriji grada bili isključeni, navodi se u saopštenju Komunalne policije i Saobraćajne inspekcije Beograda. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.