Smrt u snegu: starica se okliznula, pala i smrzla se!

24 Sata (Serbia) - - HRONIKA -

SEDAMDESETSEDMOGODIŠNJA ŽENA iz Brančića kod Prijepolja, čiji identitet nije poznat, preminula je od posledica smrzavanja i time postala prva žrtva hladnog talasa i snežnih nepogoda u Srbiji.

U pitanju je žena iz okoline Prijepolja koja je pala u sneg i smrzla se, a njene pozive u pomoć niko nije mogao da čuje.

Starica je umrla u snežnom nanosu pokraj puta u selu Brančići, vraćajući se kući od komšija sa drugog kraja tog planinskog, raštrkanog sela. Njeno telo pronašao je meštanin kada je već bilo kasno za bilo kakvu pomoć. Lekari su mogli samo da konstatuju da je preminula, a pregledom njenog tela nije uočeno ništa što bi moglo da ukaže na nasilnu smrt.

Pod kojim okolnostima je stradala zasad je nepoznato, tek pretpostavka je da se starica okliznula i pala u dubok sneg iz kog nije uspela da ustane zbog čega se i smrzla.

Sneg koji je neprestano padao nekoliko dana napravio je velike probleme opštini Nova Varoš, gde je od srede na snazi vanredna situacija. Do uvođenja vanredne situacije došlo je zbog novih pola metra snega koji je pao u poslednja dva dana.

Snežne padavine i nanosi na teritoriji te opštine potpuno su prekrili ulice i trotoare. Planinska sela su zavejana, a decu do škola prevoze meštani traktorima. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.