Dečak preminuo posle operacije od 12 sati

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА -

Petnaestogodišnji dečak iz Niša preminuo je u subotu na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Beogradu nakon što je dovezen iz privatne Opšte bolnice “Atlas”, gde je operisan . januara.

S. A. 2004 iz Niša je sanitetskim vozilom iz privatne klinike prevezen u subotu oko 10.20 radi ukazivanja lekarske pomoći. Preminuo je oko 10.55.

On je u privatnu bolnicu “Atlas” primljen 6. januara radi operacije kičmenog stuba, a operaciju je izvršio doktor M. S. dva dana kasnije.

Po nalogu zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštvu u Beogradu telo dečaka transportovano je u Institut za sudsku medicinu radi obdukcije. Uviđaj sprovodi Uprava kriminalističke policije. Ministarstvo zdravlja poslalo je inspekciju u “Atlas” i u Tiršovu.

U međuvremenu se oglasila i Opšta bolnica “Atlas” u kojoj su rekli da je dečak primljen zbog hirurškog lečenja urođenog deformiteta kičme, ali da je imao i težak poremećaj rada srca, pluća i organa digestivnog sistema. “Pacijent je prethodno u više navrata operisan ne samo zbog ispravljanja kičme već i zbog atrezije anusa, te nedostatka jednog plućnog krila. Pre tri godine zbog osnovnog oboljenja detetu je prestao rad srca i pluća, kada je reanimiran, ali sa oštećenjem moždane funkcije. Vremenom se krivina kičme pogoršavala do 125 stepeni, što je dalje remetilo funkcije pluća i srca. Stanje deteta je procenjeno kao kritično jer bi dalje krivljenje kičme neminovno dovelo do smrtnog ishoda”, saopštili su iz bolnice.

Majka preminulog dečaka kaže da njegov organizam nije izdržao komplikovanu operaciju i ne krivi lekare. Za kliniku “Atlas” u kojoj je operisan nema nijednu lošu reč, kaže da su uslovi u bolnici bili odlični i da je njen sin bio okružen negom sestara i lekara.

- Jednostavno, njegovo stanje je bilo takvo da organizam nije izdržao. Na žalost - rekla je Mirjana S. llll

dečak Andrija S. operisan je u privatnoj bolnici “Atlas”, a preminuo je u tiršovoj

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.