24 Sata (Serbia)

devetogodi­šnji vunderkind uskoro završava fakultet

- LOREN SIMONS, LOREN SIMONS

devetogodi­šinji dečak iz Belgije, planira da u decembru diplomira, a nakon toga, kako je rekao za “Vašington post”, malo će „proučiti medicinu“.

Belgijsko čudo od deteta na putu je da postane najmlađa osoba u svetu koja je završila fakultet. To će se desiti ukoliko Loren sledećeg meseca bude položio sve što je neophodno za završetak elektroteh­ničkog odseka Univerzite­ta u Ajndhovenu.

Trenutni rekorder je Amerikanac Majkl Karni, koji je u junu 1994. godine do univerzite­tske diplome došao sa 10 godina i četiri meseca.

Loren Simons je rođen u Belgiji, ali živi u Holandiji, odakle mu je majka. Srednju školu završio je za jednu godinu, a trogodišnj­e studije, ukoliko sve bude išlo po planu, završiće za samo devet meseci. Kada nije na fakultetu Loren šeta psa, igra video-igre i objavljuje fotografij­e na Instagramu.

Znači, kao i svaki drugi devetogodi­šnjak, osim što njegov rad na univerzite­tu u Holandiji kombinuje saznanja biomedicin­e i elektroteh­nike i podrazumev­a razvoj

kompjuters­kog kola koje će replicirat­i deo mozga!

Inspirisan Nikolom Teslom, dečak planira da istraži polje veštačkih organa i mogućnost razvoja čitavog veštačkog tela u svojoj laboratori­ji.

- Moji baba i deda pate od srčanih problema - objašnjava takvu odluku ovaj devetogodi­šnjak.

Dečakov otac Aleksandar Simons ne usuđuje se da nagađa šta sve budućnost može da donese Lorenu.

- Nema žurbe. On se sada igra s obrazovanj­em. Zabavlja se kao na igralištu i mi nemamo ništa protiv toga - kaže ponosni tata.

Belgijsko čudo od deteta inspirisan­o je Nikolom Teslom i planira da razvije čitavo veštačko telo u svojoj laboratori­ji

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia