24 Sata (Serbia)

SUĐENJE SIMONOVIĆU 12. DECEMBRA U SUDU U KATANIĆEVO­J

Sledeće suđenje donedavnom predsednik­u opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću zakazano je za 12. decembar pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu i biće održano u sudskoj zgradi u Katanićevo­g ulici.

-

IAKO JE KRIVIČNO ODELJENJE Drugog osnovnog suda preseljeno u renoviranu zgradu Palate pravde, tehnički uslovi za održavanje glavnog pretresa zasad zahtevaju da se naredno suđenje održi u zgradi suda u Katanicevo­j ulici - rekla je za Tanjug portparolk­a suda Irina Kovačević.

Simonović se tereti da je druge optužene u ovom slučaju podstrekav­ao da u znak opomene zapale imovinu Milana Jovanovića, novinara portala “Žig info” 12. decembra 2018. godine.

Na sledećem suđenju se očekuje da Simonović i ostali iznesu svoje detaljne odbrane, a on je na početku suđenja u celosti negirao krivično delo.

Ostala trojica optuženih: Aleksandar Marinković, Igor Novaković i Vladimir Mihailović, koji se terete za teško delo protiv opšte sigurnosti delimično su priznala krivično delo, navodeći da će svoje verzije događaja opisati u odbrani.

Drugo osnovno tužilaštvo optužnicom tereti Simonovića zbog podstrekav­anja ovo troje optuženih da zapale imovinu Milana Jovanovića.

Tužilaštvo tvrdi da je Simonović podstrekao Mihajlović­a da pronađe osobu od poverenja koja bi u vidu opomene Jovanoviću zapalila automobil, dajući mu precizne podatke o automobilu i gde se on nalazi.

Prema optužnici, Simonović je za to ponudio novčanu nadoknadu, nakon čega je Mihajlović podstrekao Novakovića, a on za to angažovao Marinković­a, koji je pristao da to učini kako bi mu Novaković otpisao dug.

U optužnici piše da Marinković 12. decembra 2018. godine, oko 03.20, u ulici Grobljansk­a 21 došao do garaže oštećenog, gde se nalazilo putničko vozilo, ciglom razbio prozor ulaznih vrata garaže i u nju ubacio molotovlje­v koktel, u predelu zadnjeg dela vozila, pri čemu se po podu prolio benzin, što je izazvalo požar u unutrašnjo­sti garaže i automobila.

Požar se potom proširio i na povezani stambeni objekat (kuću), “izazivajuć­i opasnost po život i telo oštećenih”.

Na taj način im je pričinjena i šteta velikih razmera od 5.648.299,63 dinara, navodi tužilaštvo u optužnom predlogu.

Za Simonovića tužilaštvo je u optužnici predložilo sudu da mu izrekne kaznu od osam godina zatvora, za Mihajlović­a i Novakovića, kao saučesnike, kaznu od pet godina zatvora, a za Marinković­a kao izvršioca šest godina zatvora. llll

 ??  ??
 ??  ?? DRAGOLJUB SIMONOVIĆ OPTUŽEN JE DA JE NARUČIO PALJENJE KUĆE NOVINARA MILANA JOVANOVIĆA
DRAGOLJUB SIMONOVIĆ OPTUŽEN JE DA JE NARUČIO PALJENJE KUĆE NOVINARA MILANA JOVANOVIĆA
 ??  ?? MILAN JOVANOVIĆ
MILAN JOVANOVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia