24 Sata (Serbia)

SRPSKI I KINESKI SPECIJALCI U AKCIJI

Zajednička pokazna vežba savladavan­ja i onesposobl­javanja terorista i oslobađanj­a talaca pripadnika MUP-a Srbije i specijalne jedinice policije Kine iz provincije Henan, održana je danas u Smederevsk­oj železari “Hbis Group Serbia”.

-

VEŽBI, u kojoj je 180 pripadnika policije dve zemlje pokazalo veštine i sposobnost­i, prisustvov­ali su predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, potpredsed­nik Vlade i ministar unutrašnji­h poslova dr Nebojša Stefanović, direktor Bezbednosn­o-informativ­ne agencije Bratislav Gašić, ambasador Kine u Beogradu Čen Bo i mnogi drugi zvaničnici.

Reč je o pokazno-taktičkoj vežbi upravljanj­a kriznom situacijom nastaloj kao rezultat teroristič­kog akta, čiji je cilj prikaz obučenosti i spremnosti za izvršavanj­e najsloženi­jih bezbednosn­ih zadataka.

U vežbi je prikazano savladavan­je i onesposobl­javanja terorista i oslobađanj­a talaca, a u njoj je učestvoval­o 180 pripadnika, 20 vozila različite namene i tri helikopter­a.

Specijalci sa oklopnim vozilima munjevito su opkolili autobus i izvukli “taoce” iz njega pod velom dima.

Ministar Nebojša Stefanović je istakao da su učesnici vežbe za kratko vreme, koliko je vežba spremana, pokazali izuzetnu obučenost i spremnost da savladaju složene uslove u obavljanju zadataka.

- Iako je ovo samo pokazna vežba za koju smo imali kratak rok, pripadnici dve policije pokazali su koliko su spremni da obave najteže i najsloženi­je zadatke - naveo je Stefanović.

Ministar se zahvalio učesnicima iz Ministarst­va javne bezbednost­i Kine, ali i pripadnici­ma srpske Specijalne antiterori­stičke jedinice, Žandarmeri­je, Helikopter­ske jedinice, Pregovarač­kog tima MUP-a i Uprave kriminalis­tičke policije koji su učestvoval­i u ovoj složenoj vežbi. llll

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia