24 Sata (Serbia)

Navijači malmea iskalili bes nad „zlatanom”

-

ODLUKA ZLATANA IBRAHIMOVI­ĆA da kupi Hamarbi nije naišla na lep prijem u Švedskoj. Prvo je njegova statua ispred stadiona u Malmeu zapaljena i išarana uz rasističke poruke, a u sredu tokom noći je i njegova imovina u Stokholmu stradala.

Bomba je odjeknula u sredu ujutru nakon što je Zlatan preuzeo 50 odsto akcija kompanije AEG, samim tim i 25 odsto vlasništva nad Hamarbijem. Veteran je s ponosom objavio na socijalnim mrežama dres ovog kluba uz napomenu da za Hamarbi „ne postoje nikakve granice i da će postati najbolji klub u Skandinavi­ji”.

Već u sredu uveče maskirani huligani su pokušali da mu zapale statuu koja se nalazi ispred stadiona Malmea, a ista je išarana belom bojom uz rasističke poruke („Ciganin”) napisane na betonu ispred. Zanimljivo, statua je otkrivena pre mesec dana.

I to nije bio kraj, miris Ibrine izdaje oseća se širom zemlje, a tokom noći bes je iskaljen i u Stokholmu na Zlatanovoj kući. Policija je objavila da su vrata fudbalerov­og doma išarana porukom „Judo”, kao i da je pričinjena poprilična materijaln­a šteta. llll

Zlatan Ibrahimovi­ć postao je suvlasnik supraničko­g Hamarbija

 ??  ?? STATUA JE PALJENA BAKLJAMA, IŠARANA, PREKO GLAVE JOJ JE STAVLJENA KESA, A OKO
RUKE KLOZETSKA DASKA
STATUA JE PALJENA BAKLJAMA, IŠARANA, PREKO GLAVE JOJ JE STAVLJENA KESA, A OKO RUKE KLOZETSKA DASKA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia