24 Sata (Serbia)

VESIĆ: DOČEK NOVE U BEOGRADU MEĐU NAJMASOVNI­JIM U EVROPI

-

Zamenik gradonačel­nika Goran Vesić izjavio je da je doček Nove godine u Beogradu bio među najmasovni­jim u Evropi. Zvanične procene kažu da je bilo oko . ljudi, ali on smatra da je bilo i više, oko ..

PLATO ISPRED SKUPŠTINE SRBIJE bio je prepun i 30. i 31. decembra. Imali smo program dve večeri. Prvo veče, 30. decembra, imali smo program namenjen mlađoj publici i tada je bilo oko 50.000 ljudi. Drugo veče, 31. decembra, bio je program namenjen za sve - rekao je Vesić za TV “Pink”.

On je posebno istakao da je doček na platou ispred Skupštine Srbije prošao bez ijednog incidenta, “što znači da je organizaci­ja bila dobra, a kontrola na ulazima odlična”.

- Bezbednost je važna i to je jedan od razloga zbog čega se turisti odlučuju da dođu u neku zemlju. Beograd ima sve više turista. Mi smo u decembru prešli cifru od milion stranih turista. Ima zemalja koje imaju more pa nemaju milion stranih turista - naveo je Vesić i dodao da se neće još dugo čekati, a da prihod od turizma u prestonici bude milijardu evra.

- Ono što je London za svet, to je Beograd za region. Naš sledeći cilj je kongresni turizam, gde imamo veliki potencijal. Turisti koji dolaze na kongresni turizam troše mnogo više - rekao je zamenik gradonačel­nika i dodao da će krenuti rekonstruk­cija Centra Sava.

Ulica Otvorenog srca u Svetogorsk­oj je

Doček na platou ispred Skupštine Srbije prošao je bez ijednog incidenta, što znači da je organizaci­ja bila dobra, a kontrola na ulazima odlična, naglasio je zamenik gradonačel­nika

manifestac­ija koja uvek obeleži prvi januarski dan nove godine, pa je tako bilo i ove. Tradicija ovog humanitarn­og i zabavnog događaja, posvećenog uglavnom namlađima, traje više od pedeset godina.

Ove godine tradiciona­lna manifestac­ija održala se i u nekoliko gradskih opština.

Tako je prvi dan 2020. godine Rakovica dočekala u svečanoj atmosferi Ulice otvorenog srca kod „Mekdonalds­a” na Vidikovcu. U novogodišn­joj atmosferi, velik broj mališana i roditelja imalo je priliku da uživa u društvu animatora, klovnova, Deda Mraza, predstavam­a za decu, uz poklon balone i slatkiše. Najmlađi su imali priliku i da se slikaju sa kostimiran­im junacima popularnih animiranih filmova. Najmlađima je podeljeno više od 2.000 paketića.

 ??  ??
 ??  ?? BEČ IMA NOVOGODIŠN­JI KONCERT, A BEOGRAD ULICU OTVORENOG SRCA
BEČ IMA NOVOGODIŠN­JI KONCERT, A BEOGRAD ULICU OTVORENOG SRCA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia